Početna - IZDVOJENO - Sutra se održava ovogodišnja M.E.R.D.A- Old school pub
merda_vizauli_novi

Sutra se održava ovogodišnja M.E.R.D.A- Old school pub

Sutra, u petak s početkom u 22:00 sata u Old school pubu održava se maškarana elektro renesansa d’Abbazia čija je ovogodišnja tema „izbjeglice i bodljikave žice“ . Ulaz je slobodan.

Na ovogodišnjoj manifestaciji nastupit će Boo Dale, Danny Glavan, Ko Mar i pobjednik DJ natječaja Alexis Sanchez, a tko dođe maskiran na temu „Arabian“ dobit će piće dobrodišlice, a najbolje maskirani i prigodnu nagradu.

U 21. stoljeću, kada su scene iz SF filmova postale stvarnost, kada nam je sve dostupno, a došli smo do stupnja kada gotovo sve razumijemo, kada bi se trebali izdići iz pepela mnogobrojnih ratova koje su vodili naši neuki preci, jer drugačije nisu znali, kada bismo trebali biti zbilja ujedinjeni bez fiktivnih granica koje nas dijele po državama ili narodima i nacijama ili onih granica okićenih bodljikavim žicama sa žiletima te drugim, sličnim ogradama, zidovima i barijerama, malo se pažnja daje pravim vrijednostima – vrijednostima mira, ljubavi, jedinstva i uzajamnog poštovanja i razumijevanja… I dalje s grčevito borimo za imanje umjesto za bivanje. Rat bjesni na Istoku Bliskom, izopačeni rat o kojem nam se laže, nepotrebni rat koji nas ponovo baca na dno dna, u onaj pepeo neznanja naših predaka. Izbjeglice naviru, gladne i promrzle, utapaju se u morima… Mi iz Kulturno – umjetničke udruge Akt ove smo godine, kao i svake, odlučili posvetiti MERDA-u aktualnim zbivanjima pa smo kao temu odabrali „Izbjeglice & bodljikave žice“, a zbog empatije prema ispaćenom Bliskom Istoku, ciljani dress-code nam je arapski. A ono je što poručujemo MERDA-inim sloganom „Budi što jesi!“ odnosi se na primarnu karakteristiku čovjekovog postojanja, a to je da prvenstveno bude čovjek! Ne zaboravite da na našem divnom Balkanu nema da nema i da je gost svetinja pa nastavimo pokazivati gostima-izbjeglicama naše od pamtivijeka ustaljeno, velikodušno gostoprimstvo! Čak i kad naizgled nema, napravit ćemo da ima! Dođite plesati s nama u petak u Old School Pub da zajedno otjeramo zle duhove zime, a možda i one zle duhove koji su zaposjeli Bliski Istok, da zajedno prizovemo proljetne vjetrove ponovnog rođenja pa da se probamo opet izdignuti iz pepela neznanja i prolivene krvi naše braće jer svi su ljudi braća, a naša najveća slava leži u tome da ustajemo uvijek iznova svaki put kad padnemo, poručili su organizatori iz Kulturno umjetničke udruge Akt.

Sponzori manifestacije su Grad Opatija, Tazin, Povrće s dušom, Tiskara Sušak, Cvjetarna Venerus, Foto Luigi, M photo studio.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kultura i umjetnost se vraćaju u punom sjaju: Virtuoz iz Matulja Zvjezdan Ružić objavio suradnju s književnikom Lukom Paljetkom

Jedna potpuno neočekivana suradnja, objavljena upravo na Svjetski dan glazbe, virtuoz iz Matulja, Zvjezdan Ružić još jednom donosi fantastičnu glazbenu ...