Početna - GOSPODARSTVO - Međunarodna konferencija o primjenama Mössbauerovog efekta u Opatiji
NASA Mars Rover

Međunarodna konferencija o primjenama Mössbauerovog efekta u Opatiji

Međunarodna konferencija o primjenama Mössbauerovog efekta (International Conference on the Application of the Mössbauer Effect) – ICAME 2013 ove godine održava se u Grand Hotelu Adriatic u Opatiji preko 250 znanstvenika iz 43 zemlje svijeta s 5 kontinenata trenutačno boravi u Opatiji.

Organizator ovog prestižnog znanstvenog događanja je Institut Ruđer Bošković, a posebna čast da predsjedava konferencijom pripala je zaslužnom znanstveniku IRB-a dr. sc. Svetozaru Musiću.Moessbauerov efekt Opatija

Utjecaj ove konferencije na razvoj moderne znanosti trebao bi biti značajan, jer globalni ubrzani razvoj znanosti otvara nove mogućnosti u primjeni Mössbauerove spektroskopije, posebice u nanoznanosti i nanotehnologiji, biomedicini, istraživanjima novih magnetskih materijala i okoliša. Posebno će na konferenciji biti riječi o novim teorijskim i računalnim pristupima u istraživanju strukture, dinamici kristalne rešetke te sinkrotronskoj Mössbauerovoj spektroskopiji.

Među uglednim svjetskim stručnjacima posebno valja istaknuti prof. dr. sc. Franka J. Berrya sa Sveučilišta u Birminghamu koji drži predavanje o kontroliranoj kemijskoj sintezi novih funkcionalnih materijala sa željenim strukturnim, kemijskim i magnetskim svojstvima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...