Početna - IZDVOJENO - Međunarodni oldtimer moto rally Rijeka 2014.
oldtimermotori
web

Međunarodni oldtimer moto rally Rijeka 2014.

Sutra, 11. listopada na području Matulja, Rijeke, Čavala i Jelenja održat će se 17. međunarodni Oldtimer moto rally Rijeka 2014, a očekuje se sudjelovanje 60-ak motocikala iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Oldtimer motocikli, među kojima će najstariji biti Moto Guzzi iz 1930-ih, imaju jako veliku povijesnu vrijednosti i dođe ih vidjeti mnogo posjetitelja.

Natjecanje ima sportsko-turistički karakter, a uvršteno je u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza, te se boduje za Prvenstvo HROS-a. Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka, rekao je kako se natjecanje trebalo održati u lipnju ali su ga odgodili zbog najve loše vremenske prognoze, a održava se ovaj vikend jer je najavljeno lijepo vrijeme te će sudionici osim natjecanja imati priliku uživati u ljepotama našeg kraja, čime rally ujedno doprinosi promidžbi Rijeke i okolnih mjesta kao zanimljive turističke destinacije.

Igor Načinović, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke, zahvalio se Oldtimer klubu Rijeka na organizaciji događanja tijekom cijele godine, u čemu ih podržava i Grad Rijeka.”Pozivam sve zaljubljenike u stare motocikle da poprate ovogodišnji Oldtimer moto rally i uživaju u tehnološkim i dizajnerskim dostignućima vremena u kojima su motori nastali,” kazao je pročelnik Načinović.

Ivica Mataija, voditelj sekcije automobila Oldtimer kluba Rijeka, najavio je program pritom istaknuvši kako okupljanje u Matuljima počinje već u 8:00 sati, u 9:30 sati održat će se prigodni program otvaranja manifestacije, dok je za 10:00 sati zakazan start. U 11:00 sati je predviđen dolazak na mjesto starta nekadašnjeg brzinske moto utrke oko Trsata, a u znak sjećanja na Veliku nagradu Jadrana, oldtimeri će odvoziti počasni krug po Trsatu.

U 11:30 sati slijedi nastavak vožnje po itineraru, u 12:00 sati je predah u Vatrogasnom domu Čavle, a u 12:30 sati slijedi nastavak vožnje. Od 13:30 do 14:30 sati na Automotodromu Grobnik vozit će se posebni ispiti dok je u 16:00 sati predviđena podjela nagrada te zabava uz zajedničko druženje do kasnih večernjih sati.

Oldtimer klub Rijeka osnovan je 1996. godine u cilju promicanja tehničke kulture na području Primorsko goranske-županije i šire, na način da članovi sakupljaju, čuvaju, obnavljaju i prezentiraju oldtimer vozila. U Hrvatskoj su poznati ne samo po kvalitetnoj organizaciji natjecanja – auto rallyja u svibnju i moto rallyja u lipnju – već i po zapaženim rezultatima. Natjecatelji Oldtimer kluba Rijeka po peti su put postali prvaci države, u 2014. godini osvojili su ekipno 3. mjesto i u kategoriji automobila i u kategoriji motocikala.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...