Početna - IZDVOJENO - Mega intervju Rodrigueza: U Opatiji će mi biti pružena velika prilika, želim FFC pojas!
rodriguez
web

Mega intervju Rodrigueza: U Opatiji će mi biti pružena velika prilika, želim FFC pojas!

Jedan od najiskusnijih aktivnih MMA boraca na svijetu, Ricco Rodriguez, inače bivši UFC prvak, pokušat će postati i teškaški FFC prvak, kad se 20. prosinca sastane s Dionom Staringom u Opatiji na FFC Super Finalu. U ovom velikom intervjuu osvrnuo se i na svoje slavne dane u UFC-u, a također je usporedio hrvatsku i američku organizaciju.

Ricco Rodriguez će za 20-ak dana imati priliku postati prvi FFC prvak u teškoj kategoriji po MMA pravilima. A njegov plan je da to postane i ostane te se kao takav umirovi za otprilike tri godine. Ovim putem smo porazgovarali s njim o ovoj godini, dosadašnjim FFC nastupima, pojasu i svemu što ide uz njega, a usporedili smo sadašnji i nekadašnji UFC, kao i FFC s drugim svjetskim organizacijama.

Ovo će biti tvoj četvrti nastup pod okriljem FFC-a. Kakve je dojmove organizacija ostavila do sad, možeš li nam reći nam svoje dojmove?

“FFC je jedna izuzetno kvalitetna, savršeno posložena i profesionalna organizacija. Osjećam se jako dobro kao član nje i mislim da se tako dobro ponašaju prema svim ostalim borcima. Ponašaju se prema nama upravo onako kako bi se i trebalo odnositi prema sportašima.”

Ovo će biti i tvoj prvi nastup uopće ove godine. Reci nam, zašto nisi nastupio još od kraja prošle godine, kad si slavio na FFC eventu u Skoplju?

“17. svibnja sam sudjelovao u prometnoj nezgodi te su mi se dogodile neke ozljede. Imao sam dogovorene dvije borbe, no morao sam ih otkazati da bih se mogao u potpunosti zaliječiti i odmoriti.”

Borba za titulu je uvijek velika stvar. Koliko tebi znači FFC pojas i sama prilika da se boriš za njega?

“Jako sam zahvalan na ukazanom povjerenju. Sretan sam što mi ova prilika dozvoljava da se dokažem na ovako visokoj razini i što ću imati još jednom priliku prezentirati svoje vještine. Puno mi znači FFC pojas, pa tako i sama prilika da ga osvojim.”

Što možeš reći o Dionu Staringu? Obojica imate FFC pobjedu nad Tomažem Simoničem, no za razliku od tebe koji si poražen od Ante Delije, on ga je savladao.

“Dion Staring je jako inteligentan i detaljan borac. Pristupa svakoj borbi na jedan metodički način. Vrlo je strpljiv i iskusan, a u kombinaciji s velikom snagom koju posjeduje, takav postaje ubitačno opasan protivnik.”

Ante Delija je vjerojatno budući prvi izazivač. Donosi li ti dodatnu motivaciju činjenica da bi mogao dobiti priliku za revanš, ukoliko osvojiš pojas? I to još revanš u borbi za FFC naslov.

“Trenutno želim ostati potpuno fokusiran da borbu protiv Staringa. No, naravno da će mi borba protiv Delije uvijek biti negdje sa strane u mislima. Jedva čekam priliku da mu se revanširam, jako želim tu borbu.”

Gledaju li tvoji fanovi tvoje FFC borbe? Kakvi su njihovi dojmovi o tvojim nastupima te o samoj organizaciji? Koliko ti znači njihova podrška, posebno onih dugogodišnjih fanova?

 

“Moja obitelj i prijatelji te naravno moji fanovi imaju priliku gledati moje borbe preko Interneta. Neizmjerno puno mi znači njihova podrška. Jako im se sviđa FFC produkcija, borba te cjelokupni doživljaj koji FFC eventi pružaju. Moji američki fanovi bi jako voljeli da FFC dođe u Ameriku i s nestrpljenjem čekaju dan kad bi se to moglo dogoditi.”

Nastupaš u glavnoj borbi finalnog turnira FFC Futures eventa, serije evenata gdje nastupa mladi i talentirani borci. Ponosiš li se time što imaš priliku biti zvijezda eventa na kojem nastupaju neke buduće MMA i kickboks zvijezde te kako ti se sviđa cijeli taj Futures koncept?

“Sretan sam što na ovakvom eventu nastupam u glavnoj borbi i to još za svjetsku titulu. Sviđa mi se cijeli FFC-ov koncept, kao i ovaj format, gdje se MMA i kickboks sportu nudi da zajedno izađu u jednoj cjelini te tako zajedno i napreduju.”

Nakon tvoje prve FFC borbe, rekao si kako se planiraš umiroviti u ovoj organizaciji. Držiš li još uvijek do tog plana? Koliko se još planiraš profesionalno boriti?

“Umirovit ću se kao FFC prvak! Ostat ću lojalan organizaciji i hrvatskim fanovima. Zahvalan sam Orsatu Zovku što mi je dao priliku da dokažem svijetu da sam još uvijek borac koji vrijedi i koji može nastupati na visokoj razini. Mislim kako ću se boriti još otprilike tri godine.”

Prepoznaju li te još uvijek ljudi na američkim ulicama? Pitaju li za tvoje iduće borbe?

“Da, još uvijek me prepoznaju, priđu mi i porazgovaramo. Uvijek sam sretan kad ih mogu uputiti da odu na web stranicu Final Fight Championshipa te da upoznaju organizaciju, pogledaju koje borbe slijede, kao i neke moje prethodne borbe.”

Možeš li možda usporediti UFC u vrijeme dok si bio prvak i UFC sada?

“UFC je napokon postigao svoj cilj da postane vodeća MMA organizacija na svijetu. U vrijeme dok sam se ja borio i bio prvak, mi smo uspijevali prodati jedna 60.000 PPV prijenosa. Sad je sport uistinu eksplodirao i raširio se po cijelom svijetu. Ken Shamrock, Tito Ortiz, Royce Gracie, Bas Rutten, Kevin Randleman, Randy Couture, ja i mnogi drugi smo bili zvijezde koje su pomogle da se organizacija izgradi. No, mislim kako je trenutno UFC veći brand, nego što su to njegovi borci. Previše je evenata i jako je teško pratiti te naučiti nešto više o borcima i trenutnim prvacima.”

A možeš li usporediti FFC s američkim organizacijama, ne prvenstveno s UFC-om, nego i nekim drugima kao što su Bellator, WSOF, Titan FC, Legacy, RFA i drugi?

“FFC je neusporediv s bilo kojim američkim organizacijama. Mislim kako FFC ima bolju produkciju čak i od UFC. I način na koji se ovdje tretiraju borci je bolji nego u UFC-u i zlatnim danima Pridea. Sam format ove organizacije se razlikuje od borbi u kavezu. Ako moram s nečim usporediti, Pride bi bio najbliži. Iskreno vjerujem kako je FFC jedinstvena organizacija. FFC format je tradicionalni i iskreni način i stil MMA sporta.”

Ulaznice za FFC 17 – Super Finale već se nalaze u prodaji po cijeni od 70 kuna, a mogu se pronaći u sustavu Eventim (http://www.eventim.hr/hr/ulaznice/ffc-futures-super-finals-opatija-sportska-dvorana-marino-cvetkovic-380355/event.html) i na kioscima Tiska u cijeloj Hrvatskoj. Svoje najbliže prodajno mjesto možete pronaći na adresi http://www.eventim.hr/hr/outlets/.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...