Početna - IZDVOJENO - Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji
djeca
arhiva

Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji

Drugu godinu zaredom, 28. travnja u 18:00 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima, održat će se Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji.

– Želja nam je da on postane tradicionalni i da okuplja svu djecu i ljude dobre volje koju su spremni čuvati, njegovati i promovirati tradiciju kraja u kojem žive. Svi znamo da sjeme dobrih navika koje posijemo u predškolsko doba ostane sačuvano za cijeli život. Mići domaći festival Dječjeg vrtića Matulji održat će se 28. travnja u 18 sati u Školskoj sportskoj dvorani u Matuljima. Datum održavanja Festivala odabrali smo radi rođendana našeg vrtića, na taj dan, prije 38 godina otvorena je nova zgrada Dječjeg vrtića u Matuljima, istaknula je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića.

U programu Mićeg domaćeg festivala sudjeluju uz domaćina Dječji vrtić Matulji i djeca iz drugih vrtića.

– Ove godine s nama će biti djeca iz Dječjeg vrtića ”Katarina Frankopan“ Krk – Podružnica Vrbnik; Dječjeg vrtića “Hlojkica“ iz Delnica; Dječjeg vrtića Viškovo; Dječjeg vrtića Bakar; Dječjeg vrtića Višnjan; Dječjeg vrtića „Rapčići“ Žminj i Dječjeg vrtića „Olga Ban“ Pazin. U programu Festivala ukupno sudjeluje oko 150 djece iz 8 vrtića Primorsko-goranske i Istarske županije, dodala je Stepić.

DV Matulji uključen je u veliku zajednicu Eko-škola od 2010. godine i osim očuvanja okoliša intenzivno radi na očuvanju tradicije kraja u kojem živimo i čakavskog narječja.

– Tijekom proteklih godina, uz pomoć sponzora izdali smo četiri slikovnice na čakavštini – ”Besedi ka deca rabe va našeh vrtićeh“ (2009. god), ”Užanci i blagdani ki se štimaju va našeh vrtićeh“ (2010. god.), ”Štorija od hrani va vrtiće“ (2012. god.), ”Kad lapiš zatanca“ (2013. god.), a 2014. i 2015. god. izdali smo kalendare. Njegovanje domaće riječi i tradicije kraja u kojem živimo oduvijek je prisutno u svim objektima Dječjeg vrtića Matulji u: Matuljima, Rukavcu, Jušićima, Brešcima, Brgudu, Munama i Rupi-Lipi.Za ostvarenje našeg velikog projekta i očuvanje tradicija krajeva u kojima živimo, za širenje krugova prijateljstva i povezivanja različitih sredina koje su spremne svoja iskustva podijeliti i upoznati nas s običajima, pjesmama i plesovima svoga kraja trebala su nam određena financijska sredstva. Zahvaljujemo svim donatorima koji su prepoznali značaj naše manifestacije i omogućili nam da snovi postanu stvarnost, rezimirala je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića.

 

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...