Početna - IZDVOJENO - Milanović ponudom htio prevariti MOST ali su ga otkrili
milanović
Foto: Facebook

Milanović ponudom htio prevariti MOST ali su ga otkrili

Kako je odjednom došlo do ovog obrata? Zašto je ovakav poziv uslijedio nakon što je SDP Mostu poslao odbijenicu na zahtjeve iz Esplanade o tripartitnoj vladi?

Kako portal direktno.hr doznaje od izvora bliskog vrhu SDP-a, tehnički premijer u očajničkom pokušaju da pod svaku cijenu ostane na vlasti zapravo igra na blef.

”Milanović blefira, mislio je da će Most odbiti ovaj najnoviji prijedlog Petrovu, mislio ih je preveslati, računao je na to da onda Most prokaže kao igrače HDZ-a, no nije mu uspjelo. U Mostu su ga prozreli, prokužili, i to ekspresno. Milanović se ponaša kao utopljenik koji se hvata za slamku”, kaže izvor portala direktno hr.

Dodaje kako je Milanović najnovijiim pozivom Petrovu teško prekršio Statut SDP-a, poništivši odluku Glavnog odbora, tijela koje jedino može donositi odluke o postizbornoj suradnji.

”Čl. 38 Statuta SDP-a koji govori o ovlastima Glavnog odbora određuje kako na prijedlog predsjednika/predsjednice SDP-a donosi odluku o zaključivanju sporazuma o izbornoj i postizbornoj suradnji s drugim političkim strankama na izborima za Hrvatski sabor i predsjedničkim izborima”, pojašnjava izvor.

Naravno, Glavni odbor može promijeniti mišljenje, ali to se još nije dogodilo. Milanović bi morao u kratkom roku ponovno sazvati sjednicu Glavnog odbora kako bi poništio raniju odluku o izboru mandatara.

Podsjetimo, Most je Milanoviću odmah poslao odgovor na poziv za mandatarsko mjesto, u kojem ”prihvaćaju” njegovu igru.

”Drago nam je da je Zoran Milanović ipak odlučio nastaviti javnu komunikaciju te vjerujemo kako je to pravi put do onoga za što se zalažemo, a to je reformska vlada”, dio je njihova odgovora Milanoviću.

A glasnogovornik Grmoja je u izjavi za Večernji dodao kako će Most tražiti da se o Milanovićevoj ponudi očituje i Glavni odbor SDP-a ”koji je donio zaključke suprotne ovome što Milanović danas piše”.

”HDZ nam je odgovorio uvjetno pozitivno, a SDP nas je uz blagoslov Glavnog odbora odbio, pa neka sada barem prepišu odgovore HDZ-a da bismo mogli nastaviti razgovarati,” rekao je Grmoja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...