Početna - IZDVOJENO - Milijan Brkić: HDZ ne odustaje od svog programa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Milijan Brkić: HDZ ne odustaje od svog programa

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić demantirao je u petak medijske napise po kojima je Miljenko Manjkas smijenjen s dužnosti savjetnika predsjednika HDZ-a za medije, kao i tvrdnje da je HDZ odustao od programa “Hrvatska 5+”.

Naime, u nekim medijima i iz SDP-a proteklih su dana tvrdili da je riječ o ‘prekopiranom programu’ kandidata za poslanika u Skupštini Republike Srpske Mile Vasića, što je Brkić danas oštro demantirao, naglasivši kako je HDZ državotvorna stranka koja ima svoj plan i strategiju.

“HDZ je ozbiljna stranka, najveća u povijesti hrvatskog naroda, državotvorna stranka koja ima svoj plan i svoju strategiju”, izjavio je Brkić novinarima u zagrebačkom hotelu Antunović. Naglasio je kako je HDZ kampanju podijelio na tri dijela, a daje u srpnju tekla kampanja po stranačkim organizacijama.”Sada smo u drugoj fazi kampanje, a to je programska faza, u kojoj organiziramo programske skupove. U toj fazi komuniciramo program, sve ono što mislimo raditi i što smo pripremali u zadnje tri godine, kroz koje smo se ozbiljno pripremali za preuzimanje vođenja države”, rekao je glavni tajnik HDZ-a.

Naglasio je kako HDZ ništa u kampanji ne mijenja, ni vizualni izgled ni slogane ni program. Objasnio je da je kampanja do sada vođena pod sloganima “Pet+ Hrvatska” i “Živimo Hrvatsku” te najavio da od sljedećeg tjedna kreće nova, treća faza kampanje, u kojoj će HDZ motivirati članstvo, simpatizere i potencijalne birače da iziđu na izbore, za što, kaže Brkić, imaju spremne mehanizme.

Ističe da su tvrdnje o odustajanju HDZ-a od izbornog programa spinovi još uvijek aktualne vlasti.”Ovi u odlasku prigovarali su na našu strategiju, planove i aktivnosti, a to isto čine i sada, jer su shvatili da pobjeđuje onaj tko u konačnici ima najbolji program, kome će birači vjerovati, onaj tko je najvjerodostojniji i ima integritet”, rekao je Brkić.I za informaciju o Manjkasovoj smjeni kazao je da je riječ ospinu političkih suparnika.

“To je još jedan od pokušaja spinova ovih na odlasku, za kojima se uskoro više neće vidjeti trag. Gospodin Manjkas odgovorno radi svoj posao. Član je našeg tima, u našem je izbornom stožeru. Niti je otišao iz HDZ-a niti je riječ o bilo kakvoj smjeni”, poručio je Brkić.Ocijenio je kako ironične tvrdnje da je HDZ-ov program prepisan od kandidata iz Prnjavora plasiraju “oni koji se bave jeftinim spinovima i podmetanjima i koji su izgubili kompas, jer u zadnje četiri godine nisu napravili ništa pa sada žele prebaciti lopticu u tuđe dvorište, kako bi se pričalo o temama nebitnim za život građana”.”Idemo razgovarati o tome tko ima kakav program, a ne o Prnjavorima i ne znam čemu sve”, kazao je Brkić.

Napomenuo jeda HDZ ne želi omalovažavati bilo koje mjesto u BiH ili drugdje, te ocijenio kako je Milanovićeva Vlada svoj odnos prema Hrvatima u BiH pokazala objavivši da u 11. izbornoj jedinici, za dijasporu,neće imati svoju listu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...