Početna - IZDVOJENO - Mimohod branitelja
hrvatska zastava

Mimohod branitelja

Jučer se u Opatiji povodom Dana domovinske zahvalnosti održao svečani mimohod branitelja Domovinskog rata Grada Opatije i branitelja općina Lovran i Matulji koji su bili sudionici vojne akcije Oluja koja se odvila prije punih 18 godina. U svečanom mimohodu branitelje su pratili Puhačkoi orkestar Lovran i opatijske mažoretkinje.
Osim njih, mimohodu su se pridružili i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić, te zamjenici gradonačelnika Marina Gašparić i Fernando Kirigin, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pričuvni dočasnici, časnici, viši časnici, lovci i ostali gosti, građani….

U 7,30 sati na opatijskom mulu položio se vijenac u more uz nazočnost Zastavnog voda. Potom je u 8,30 sati u Lovranu krenuo mimohod od hotela Excelsior uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran i polaganje vijenaca na spomeniku braniteljima u Lovranu. U 10,00 sati je uslijedio mimohod u Opatiji od hotela Ambasador uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran i opatijskih mažoretkinja te podizanje zastave na Slatini, a u 11,15 sati krenuo je mimohod od centra Matulja do zgrade općine i Boćarije također uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...