Početna - GOSPODARSTVO - Ministrica socijalnog razvoja Novog Zelanda u posjeti Opatiji

Ministrica socijalnog razvoja Novog Zelanda u posjeti Opatiji

U srijedu popodne opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić primio je u svome uredu ministricu socijalnog razvitak Novog Zelanda Paulu Bennett i predstojnicu Kabineta ministrice Siu Aston. Ministrica Bennett iste je večeri pratila nastup novozelandskog folklornog ansambla. „Tarara Croatian tour“ koji je publici predstavio etno baštinu, pjesmu i ples s Novog Zelanda i Samoe.

U programu je nastupila grupa Maora pod nazivom Kapa Haka koji je izvela svoje tradicionalne pjesme i plesove, a potom su se publici predstavili „kiwi croats“, hrvatski iseljenici na Novom Zelandu. Publika je imala prilike pogledati nesvakidašnji program koji donosi autentični izričaj domorodaca, Maora. Bennett (i sama Maorka) dodala je kako joj je hrvatska kultura bliska, s obzirom da živi u kvartu u kojem dominira hrvatsko stanovništvo, pa su joj tako i prvi susjedi – upravo hrvatski iseljenici. Gradonačelnik Dujmić upoznao je ministricu Bennett sa bitnim elementima grada kojemu je na čelu, posebno apostrofiravši turizam i njegov razvoj, kao glavnu granu gospodarstva grada.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Danas započinju radovi u Ulici 9. rujna

Obavještavamo o interventnim radovima na prekopu ceste i ugradnji vodolovne rešetke koji će se odvijati od 20. do 27. siječnja 2022. ...