Početna - IZDVOJENO - Miro Kovač: Vlada u odlasku mora hitno početi kontrolirati zelenu granicu
miro kovač
Foto: HDZ

Miro Kovač: Vlada u odlasku mora hitno početi kontrolirati zelenu granicu

U središnjici HDZ-a jučer je u ime čelništva HDZ-a doktor Miro Kovač pozvao Vladu u odlasku da počne hitno i efikasno kontrolirati Hrvatsku zelenu granicu.

“Ako treba uz Hrvatsku policiju i Hrvatsku vojsku, no vrijeme je da se kontrola zelene granice počne provoditi što prije. Isto tako, tražimo da se izbjeglice kanaliziraju preko službenih graničnih prijelaza i da ulaze u Hrvatsku u onom broju u kojem mogu biti prihvaćeni na granici sa Slovenijom. Znači, hitno postići dogovor između Hrvatske i Slovenije o prijevozu i prihvaćanju izbjeglica”, poručio je Kovač Vladi u odlasku, ističući kako je nužna efikasna koordinacija sa susjedima, posebno sa Slovenijom ali i sa Srbijom.

Osvrnuo se i na današnju izjavu ministrice Pusić o zatvaranju granica, smatrajući kako uopće nije jasno što je htjela reći.

“Ne znamo uopće o čemu i o kojoj granici ona govori, mijenja stavove svaki dan i time nanosi štetu Hrvatskoj i Hrvatskoj u svijetu”, naglasio je Kovač.

Pozvao je ministricu Pusić neka se povuče i strpi još dva i pol tjedna, te da se bavi samo svojom kandidaturom glavne tajnice Vijeća sigurnosti.

“Nakon osmog studenog napravit ćemo promjene i ova koalicija će početi provodit svoj plan oko izbjegličke krize koji će imat koordinaciju sa susjedima, i pokazati da Hrvatska mora znati čuvati svoje granice”, rekao je.

Na novinarsko inzistiranje da kaže kako konkretno treba čuvati zelenu granicu Kovač je ponovio: “To konkretno znači da se u njezino čuvanje treba uključiti Hrvatska vojska kao što je to slučaj sa Slovenijom”, naglasio je.

Novinarsko citiranje premijera Milanovića kako opozicija želi svojim izjavama kaos u zemlji dobio je oštar odgovor Kovača.

“Gospodin Milanović poznat kao gospodin kapitulant i politikant je taj koji stvara kaos u Hrvatskoj i stvara kaotičnu sliku Hrvatske u svijetu”, rekao je.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...