Početna - ZABAVA - SHOWBIZ - Mladi Roko oduševio žiri i gledatelje Dore, kao pobjednik putuje na Eurosong u Izrael
Opatija: Roko Blažević predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2019. 16.02.2019., Opatija - Dora, izbor za pjesmu koja ce Hrvatsku predstavljati na Eurosongu 2019. u Izraelu. Roko Blazevic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Mladi Roko oduševio žiri i gledatelje Dore, kao pobjednik putuje na Eurosong u Izrael

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ”The Dream”!

– Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti! – prve su emocije, uz suze radosnice, koje su izašle iz mladog pjevača Roka, kojemu san postaje java – jer počinje odbrojavanje za nastup na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije od 14. do 18. svibnja 2019., a Roko će Hrvatsku predstaviti u drugom polufinalu 16. svibnja 2019. u Izraelu.

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

Najprije su pročitane odluke žirija iz 8 HRT-ovih centara i 2 žirija iz grada Vukovara i Zagreba – pri čemu su bodovi raspoređeni:

12 za pjesmu ‘The Dream’, 10 bodova za pjesmu ‘Tower of Babylon’, dok je na trećem mjestu s 8 bodova ”All I really want”.

Doru je otvorila Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvela je još dvije svoje uspješnice.

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.

Dora se vratila u grad gdje je 1993. i počela. Izravan prijenos emitirao se iz opatijske dvorane Marino Cvetković. Novost je da smo ponovno svi odlučivali tko će nas predstavljati na izboru za pjesmu Eurovizije 2019.

O pobjedniku su odlučili ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Studiju Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika su odabrali u omjeru 50%:50%.

Pjesme su izvođene prema pravilima Eurosonga na glazbenu matricu s izvođenjem svih vokalnih dionica uživo. Maksimalno dopušten broj izvođača na pozornici je bio šest.

Zvijezda show programa su bili i Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”. U show programu, nakon što smo čuli svih 16 natjecatelja, nastupili su Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno su izveli medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.

Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izveo je skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Grad Opatija od 14. do 16. veljače organizirali su i ostvarili najveći televizijski i radijski spektakl godine – trodnevnu svečanost glazbe – “Glazbene dane HRT-a 2019. – Opatija”, čija je kruna završni spektakl “Dora 2019.” koja se vratila nakon 8 godina na opatijsku rivijeru.

Za to je izvan matičnih studija na Prisavlju HRT angažirao maksimalne i sve raspoložive tehničke resurse – najmodernija HD reportažna kola sa 10 kamera, dvije kamere s linkom, 2 male moution kamere, svu raspoloživu scensku tehniku, robotske sustave za kamere-autodolly, 2 krana, interaktivnu grafiku, lasere, dronove, kao i SNG kola sa tri kamere za izravna uključenja iz Opatije u HRT-ove programske sadržaje.

Tijekom Glazbenih dana HRT-a na Drugom programu Hrvatskoga radija dnevno je emitirano čak 7 sati programa uživo iz Opatije, uključujući i prijenose sve tri glazbene večeri.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Sve je spremno za jubilarni MIK, festivalska karavana kreće u nedjelju

Sve je spremno za početak jubilarnog izdanja Melodija Istre i Kvarnera i ekipa festivala koju čini skoro stotinu članova jedva ...