Početna - IZDVOJENO - Mošćenićka Draga dobila sportsku enciklopediju
pppp
Foto:tz-mošćeničkadraga

Mošćenićka Draga dobila sportsku enciklopediju

Povijest draškog sporta, od samih početaka pa do današnjeg dana, objedinjena je među tvrdim koricama i izdana kao svojevrsna domaća sportska enciklopedija, koja će svoju javnu promociju doživjeti u četvrtak, 29. prosinca u 18 sati, u Građevini javne namjene u Mošćeničkoj Dragi.

– Nakon pune tri godine intenzivnog rada oko prikupljanja fotografija, dokumenata, informacija, poslije mnogih razgovora s akterima sportova koji su se u kroz povijest prakticirali na području općine Mošćenička Draga, kao rezultat istraživanja i povijesne analize, kronološkim slijedom, od onih najpoznatijih, pa do onih već skoro zaboravljenih sportskih disciplina, ponosno možemo najaviti promociju dvojezične knjige-monografije Sport u općini Mošćenička Draga / Lo sport nel commune di Draga di Moschiena u izdanju Naklade Kvarner i Zajednice Talijana Mošćeničke Drage, kazao je Riccardo Staraj.

Naglasio je kako je knjiga posvećena četvorici entuzijasta koji su Općinu Mošćeničku Dragu postavili na sportsku mapu Hrvatske i Europe – to su Aldo Adrario, Anton Papp, Boris Ricman i Eduard Lazarić.

Kako je najavljeno, organizatori promocije su Zajednica Talijana Mošćenička Draga i Naklada Kvarner, program će voditi Riccardo Staraj, dok će promociji prisustvovati izdavači, autori i predstavnici svih sportova koji su sudjelovali u realizaciji ove vrijedne knjige.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...