Početna - IZDVOJENO - Music box- glazbene radionice za mlade
web

Music box- glazbene radionice za mlade

Početkom studenog prošle godine  Udruga Ri Rock pokrenula je projekt za još jednu godinu glazbenih radionica pod nazivom ‘Music Box –  BESPLATNE GLAZBENE RADIONICE ZA MLADE OD 15 DO 29 GODINA.

Radionice će mladima, a naročito onima iz socijalno ugrođenih obitelji, omogućiti da iskoriste vlastiti potencijal i kroz poduke i radionice. Poduke su  iz sviranja električne gitare, električne bas gitare, bubnjeva, a radionice su namjenjene osposobljavanju i sudjelovanju u benduda mladi  ispune slobodno vrijeme s onime što vole i u čemu žele sudjelovati.

Na natječaj se prijavilo više od 50 kandidata i prijavnice su zatvorene,a najviše je interesa bilo  za električnu gitaru. Sa svakim od kandidata odrađeni su kratki razgovori kako bi se što kvalitetnije napravila selekcija prijavljenih kandidata. Ovi razgovori su dodatno otežali odabir jer su svi kandidati bili iznimno zanimljivi i vrlo zainteresirani za radionice. Iz tog razloga je odlučeno da će se uzeti veći broj kandidata od planiranog gdje  je  sve skupa odabrano 26 polaznika radionica i 8 već iskusnih mladih glazbenika kojima će se  omogućiti besplatne svirke u nadi da će se stvoriti novi mladi bandovi.

Iz financijskih fondova izdvojen je novac za plače predavača, instrumente (gitara, bubnjevi, bas gitara, mikrofoni, itd)  i materijal za vježbanje polaznika te razni potrošni materijal poput kajdanki, bubnjarskih palica i slično.

Radionice započinju početkom drugog polugodišta kada će se organizirati početno upoznavanje svih polaznika. Osim navedenih radionica, polaznici će moći sudjelovati na tematskim tribinama. Projekt je financijski podržan od strane Zaklade Kultura Nova, Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i  Grada Rijeke. Partneri projekta su Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića.

Više informacija o radionicama i izabranim polaznicima možete potražiti na službenim stranicama Udruge Ri Rock: www.rirock.hr

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...