Početna - IZDVOJENO - Muška klapa “Kastav” osvojila 1. nagradu u kategoriji “Folklor” na 8. Međunarodnom zborskom festivalu
muska-klapa-kastav

Muška klapa “Kastav” osvojila 1. nagradu u kategoriji “Folklor” na 8. Međunarodnom zborskom festivalu

Muška klapa Kastav pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, osvojila je 1. nagradu i zlatnu diplomu u kategoriji F – Folklor na 8. Međunarodnom zborskom festivalu i natjecanju ISOLA DEL SOLE 2016, koji je održan od 28. rujna do 01. listopada u talijanskom gradu Grado.

Ovaj najnoviji uspjeh na međunarodnoj glazbenoj sceni Klapa je ostvarila repertoarom glazbene baštine Istre i Hrvatskog primorja te klasičnog klapskog repertoara: Vozila se po moru galija (dalmatinska narodna u obradi Rajimira Kraljevića), Loza u škripu (Rajimir Kraljević), Oj, Ivane, rode moj (dalmatinska narodna u obradi Silvije Bombardellija), Lipo ime (Mojimir Ćaćija), Linđo (Vladimir Berdović) i Bilo vavek veselo (Ivan Matetić–Ronjgov prema istarskoj narodnoj iz Šumbera). Još jedan značajan uspjeh na ovom Natjecanju, Kastavci su ostvarili i u kategoriji A2 – Muški komorni zborovi a cappella, u kojoj su osvojili 2. nagradu i srebrnu diplomu. Taj vrijedan rezultat ostvaren je izvedbom sljedećih skladbi: Signore delle cime (Giuseppe De Marzi), Oče naš (Ljubo Stipišić Delmata), Sedem si rož porezala mi (Zorko Prelovec) i Dalmatinski šajkaš (Armin Šrabec).

Pored nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, muška klapa Kastav održala je i cjelovečernji koncert u Palazzo dei Congressi, a nastupila je i na ceremoniji otvaranja Festivala.

Na ovoj uglednoj međunarodnoj zborskoj manifestaciji, koja se odvijala u 11 različitih natjecateljskih kategorija, nastupilo je 29 zborova iz 15 zemalja svijeta: Austrija, Češka, Danska, Estonija, Hrvatska, Indonezija, Italija, Kina, Norveška, Njemačka, Rumunjska, Slovenija, Srbija, Švedska i Velika Britanija.

Uspješno gostovanje muške klape Kastav ostvareno je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Primorsko–goranske županije.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...