Početna - IZDVOJENO - Na Kvarneru turistička sezona u padu
opatija
web

Na Kvarneru turistička sezona u padu

Tijekom  tijekom prošle godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 13 milijuna dolazaka što je za šest posto ili 600 tisuća bolje nego preklani, te 73,5 milijuna noćenja što je za 1,5 milijuna ili 2 % bolje nego 2013. godine.

Kad se promatraju podaci osvrnimo se na Primorsko-goransku županiju i Opatijsku rivijeru. PGŽ je još  uz Šibensko-kninsku županiju jedina u padu broja noćenja, za 3%. Kad se gleda cjelokupno sržavno stanje, najveći značaj ide Istraskoj županiji gdje je noćio svaki treći turist, Splitsko-dalmatinska županija ima 18% posto, dok PGŽ ima 17%. Turisti koji su dolazili i koji su najznačajniji  kao i u prijašnjim godinama su su oni iz Njemačke 21%, Slovenije 11% i Austrije s 8%, a oni koji su povećali svoj dolazak su iz SAD-a čiji se broj povećao za 17%.

Opatija s milijun i 65 tisuća noćenja zauzima 20 mjesto u Hrvatskoj dok su npr. Dubrovnik i Rovinj na vrhu s preko 3,1 milijun noćenja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

(FOTO) Učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa”

Vrijedni učenici Ugostiteljske škole Opatija priključili su se projektu volonterskog maratona mladih “72 sata bez kompromisa” u Rijeci. Učenici slastičari ...