Početna - IZDVOJENO - Na Marišćini se provodi ekocid
Krizni Eko Stožer Marišćina KRIZNI EKO STOŽER MARIŠĆINA

Na Marišćini se provodi ekocid

Nema odgovora na zahtjeve za izmjenom projekta Centra za gospodarenje otpadom na Marišćini, rok za prilagodbu projekta gotovo je istekao, a stanovnici upozoravaju na ekocid i najavljuju iseljavanja.

Rok za prilagodbu projekta ŽCGO Marišćina je gotovo istekao, a iz Ekoplusa nema odgovora na trinaest točaka kojima se zahtijevaju izmjene projekta prema nalazu revizije, istaknuo je na konferenciji za novinare Josip Katalinić iz Kriznog eko-stožera Marišćina.

Naglašeno je kako javnost s velikim zanimanjem očekuje izvješće direktora Ekoplusa Dušana Šćulca, koje je dužan podnijeti na sljedećem zasjedanju Skupštine Primorsko-goranske županije. No s obzirom na njegovo dosadašnje ponašanje, odluku Skupštine Primorsko-goranske županije o nastavku projekta ŽCGO Marišćina treba proglasiti ništavnom, ističu u Kriznom eko-stožeru.

A stanje na Marišćini je alarmantno, na djelu je ekocid i moja se obitelj namjerava iseliti iz tog onečišćenog okruženja, rekao je Miroslav Ahmetović. Nedopustivo je da mi mještani ne znamo što se odlaže na deponiju u Marišćini, koje se kemikalije koriste i zašto ne rade mjerne stanice, istaknuo je i dodao kako je primitivni deponij Marišćina zapravo rupa u koju se zatrpava smeće nepoznatog porijekla.

Zbog nesnosnog stanja na terenu Krizni eko-stožer podnio je i prijavu Državnom odvjetništvu, rekao je Josip Katalinić i dodao kako će se tražiti kažnjavanje krivaca. Iz Eko-stožera uputili su poziv i ministru zaštite okoliša Mihaelu Zmajloviću da donese odluku o zatvaranju Marišćine.

(I: RADIO RIJEKA)

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...