Početna - IZDVOJENO - Na Zametu održan prvi dan masovnog cijepljenja građana

Na Zametu održan prvi dan masovnog cijepljenja građana

U petak, 09. srpnja 2021. godine, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Domom zdravlja Rijeka u dvorani na Zametu održao se prvi dan otvorenih vrata – javnozdravstvena akcija masovnog procjepljivanja građana bez prethodne najave.

Cijepljenje je trajalo od 9 do 18 sati te je sudjelovalo 6 cijepnih timova, uključujući i tim školske medicine, a koji su tijekom petka utrošili ukupno 2056 doza cjepiva, što ujedno svjedoči o maksimalnom odazivu građana. Konkretno, u petak je prvom dozom cijepljeno 1551, a drugom dozom 505 osoba, a građanima su bila dostupna cjepiva svih proizvođača.

Voditelj Odjela epidemiologije NZZJZ PGŽ mr.sc. Dobrica Rončević, dr.med., izrazio je zadovoljstvo odazivom građana i uspjehom ove javnozdravstvene akcije te istaknuo „da je do sada u Primorsko-goranskoj županiji prvom dozom cijepljeno 122 928 stanovnika, odnosno 51,12% odrasle populacije, a drugom dozom 96 301, odnosno 40,05% odraslog stanovništva” te najavio mogućnost ponavljanja javnozdravstvene akcije dana otvorenih vrata već za sljedeći petak.

Ravnatelj NZZJZ PGŽ prof.dr.sc. Vladimir Mićović, dr.med. pozvao je još jednom sve građane da, s obzirom na sve bržu transmisiju delta soja, ne odgađaju cijepljenje te podsjetio na dostupne platforme za naručivanje na cijepljenje protiv COVID-19 – direktno putem e-mail adrese cijepljenje.poslovni@zzjzpgz.hr ili telefonom na 051/554-802, preko liječnika obiteljske medicine te platforme cijepise.zdravlje.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Otvorene prijave na STEM radionice u inoLAB-u u Kastvu

Udruga za promicanje informatičke kulture E-Kastav od ove školske godine provodi radionice programiranja i robotike. Učenici se mogu prijaviti na ...