Početna - IZDVOJENO - Otvorena izložba “Ispričat ću ti priču” u PPMHP-u

Otvorena izložba “Ispričat ću ti priču” u PPMHP-u

U četvrtak, 8.srpnja u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka otvorena je izložba Ispričat ću ti priču autorice TimkeAlihodžić, više kustosice Antičkog odjela Arheološkog muzeja Zadar.

U ime Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka nazočnima se obratila Nikolina Radić Štivić izrazivši zadovoljstvo činjenicom da se suradnja ovih dviju muzejskih institucija, započeta izložbom Čovjek i more – ribolov u antici koja je riječkoj publici bila predstavljena 2019. godine, nastavlja i ovom izložbom koja je nastavak predstavljanja bogatstva fundusa Arheološkog muzeja Zadar. S obzirom na epidemiološke mjere i ograničen broj posjetitelja na otvorenju, ravnateljica je najavila kako će Muzej od idućeg tjedna svaki četvrtak imati slobodan ulaz za sve koji nisu mogli biti nazočni na otvorenju, a žele uživati u jedinstvenim nalazima izloženim na ovoj zanimljivoj izložbi.

U ime Arheološkog muzeja Zadar nazočnima se obratila autorica izložbe Timka Alihodžić i zahvalila svima koji su pridonijeli da se ova izložba predstavi i u Rijeci. Kroz samo četiri priče, ali bogatom i jedinstvenom građom, predstavljen je način pokapanja i poimanje odnosa prema smrti u doba antike, pojasnila je autorica i pozvala na kratko stručno vodstvo po izložbi.

U ime Primorsko-goranske županije izložbu je otvorila Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu izrazivši zadovoljstvo što smo stanovnicima naše županije, ovom izložbom približili jedan segment života antičkog Zadra, jednog od najzanimljivijih antičkih lokaliteta na Mediteranu. Vrijednost ove izložbe je i u činjenici da je prilagođena slijepim i slabovidnim osobama istaknula je Sonja Šišić i zahvalila Arheološkom muzeju Zadar na ovoj suradnji.

Izložba ostaje otvorena do 13. rujna 2021.

IZLOŽBA ISPRIČAT ĆU TI PRIČU

organizator: Arheološki muzej Zadar; suorganizator: Pomorski i povijesni; muzej Hrvatskog primorja Rijeka; autorica izložbe: Timka Alihodžić

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Ovog vikenda otvorenje planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i Ćićarije“

Planinarsko društvo „Opatija“, u subotu i nedjelju 27. i 28. studenog 2021. godine, organizira otvorenje nove planinarske obilaznice „Po vrhovima Učke i ...