Početna - IZDVOJENO - Načelnica odbija razgovarati sa mještanima Viškova
foto: web

Načelnica odbija razgovarati sa mještanima Viškova

Stvari se u Viškovu oko deponija Viševac sve više rasplamsavaju. Iako je 6.3. načelnica Općine Viškovo Sanja Udović (SDP) dala izjavu prema kojoj svim mještanima stoji na raspolaganju za razgovore o isplatama naknada za umanjenu vrijednost nekretnina, kasnije je promijenila stav te rekla kako želi samo pojedinačno razgovarati s mještanima koji su potpisali ugovore u o isplati naknada. Takav stav je potakao četrdesetak mještana na okupljanje ispred zgrade Općine Viškovo želeći još jednom upozoriti na neprihvatljivo drsko i bezobzirno ponašanje lokalne općinske vlasti od koje traže odgovore na brojna pitanja kao što su:

Je li Općina Viškovo tražila i dobila mišljenja Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva – današnjeg Ministarstva zaštite okoliša i prirode – za mjerila, postupak i način određivanja iznosa te način uplate i isplate naknada za umanjenu vrijednost nekretnina?

Pravilnik o mjerilima, postupku i načinu određivanja iznosa vlasnicima nekretnina i jedinicama lokalne samouprave molimo da se dostave Rješenja Općine Viškovo iz stavka 1. ovog članka po kojem je vlasnik ili nositelj stvarnih prava na građevini namijenjenoj zbrinjavanju otpada obvezan svaki mjesec uplaćivati naknadu za ispunjenje stavka 3. istog članka, odnosno namirenje umanjene tržišne vrijednosti nekretnine iz članka 4. istog Pravilnika.

Sudskom vještaku Zlatku Košćina Općina Viškovo platila je 2.536.476,00 kn na ime izrade elaborata Procjene vrijednosti obeštećenja nekretnine zbog utjecaja deponija. Moli se da dostavite informacije o postupku nabave i uvjetima natječaja temeljem kojeg je izabran upravo ovaj procjenitelj, ugovor između Općine Viškovo i sudskog vještaka Zlatka Košćine te svi radni nalozi po kojima je procjenitelj izvršavao procjene, kao i račun ili računi po kojima je izvršena isplata sudskog vještaka Zlatka Košćine.

Prema javno dostupnim podacima, Općina Viškovo sklopila je Ugovor sa 281 vlasnikom nekretnine za umanjenu vrijednost nekretnina zbog deponija u ukupnom iznosu od 7.683.786,00 kn. Općina Viškovo vlasnicima nekretnina isplatila je naknade u visini od 1,2 do 1,8% za umanjenu vrijednost nekretnina.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...