Početna - IZDVOJENO - Nadriliječnik dr. Ivasović smrtno bolesnima prodavao “koktele spasa” za 33.000 eura!
web

Nadriliječnik dr. Ivasović smrtno bolesnima prodavao “koktele spasa” za 33.000 eura!

Dr. Boran Ivasović, stomatolog i tajnik Hrvatske europske stranke te liječnik koji “liječi rak”, uhićen je zbog sumnje da se bavio nadriliječništvom, dajući lažne terapije protiv karcinoma. Dvojica od trojice pacijenata nedugo su nakon njegove terapije umrla, a za svoje usluge, sumnja policija, dr. Ivasović je od pacijanata čije su ga obitelji prijavile, dobio oko 33.000 eura. Ivasovića su policajci uhitili te su ga nakon ispitivanja kod tužitelja prepratili istražnom sucu koji ga je smjestio na mjesec dana u pritvor u Remetincu. Ivasović se tereti za tri slučaja nadriliječništva iz 2012. i 2013. U sva tri slučaja bila je riječ o pacijentima s teškim oblicima karcinoma. Od dvojice je za liječenje uzeo po oko 12.000 eura, a od jednoga 8000 eura.

Ivasović je tajnik  Hrvatske europske stranke i predsjednik Udruge žrtava prijetvorbe.  Javnosti je posljednjih godina uglavnom bio poznat po javnim istupima protiv korupcije i privatizacije te po euroskepticizmu. O njegovoj privatnoj “liječničkoj” praksi malo toga je bilo poznato osim Facebook profila na kojemu su obitelji njegovih bivših pacijanata tvrdile da je riječ o varalici. Profil pod imenom Boran Ivasović – “doktor koji liječi rak, otvorili su obitelj i poznanici Ivana Grgurića, umrloga 2013. nakon što je teški oblik karcinoma pokušao izliječiti kod Ivasovića.

Slučaj studenta Grgurića je jedan od tri za koje je policija prijavila Ivasovića. Prema navodima tog profila, za Grgurića je Ivasović već na prvom pregledu rekao da je 50 posto izliječen samo zato što je mlad. Ivasović mu je, tvrdi se, davao sredstvo koje je nazivao “koktel”, a čija je cijena iznosila 1100 eura po boci. Grgurić je pripravak najprije pio, a zatim mu je Ivasović davao i injekcije. No ako je suditi prema daljnjim navodima, Grguriću se stanje pogoršavalo, a Ivasović je i dalje tvrdio da je to stanje privremeno. Dan nakon zadnjeg Ivasovićeva posjeta Grgurić je umro.

“Mali, ti sutra ideš van, ti si zdrav!” navodno su bile riječi koje je dan prije smrti Ivasović izrekao Grguriću. Ivasović je na ispitivanju rekao da se ne smatra krivim, a protiv njega je otvorena istraga.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...