Početna - IZDVOJENO - Najavljen program „Ledene čarolije“ u Opatiji
ledena čarolija
web

Najavljen program „Ledene čarolije“ u Opatiji

U prostorima ustanove FEstival Opatija  ravnateljica Festivala Opatija, Rajna Miloš, direktorica Turističke zajednice grada Opatije, Suzi Petričić i direktor agencije Kvarner Touristik, Andreas Madejski predstavili su program u sklopu manifestacije „Ledena čarolija“ kojoj je ovo treća godina održavanja na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Klizalište je središte svega, a uz njega se nadovezuju raznovrsna kulturno-zabavna događanja u adventskoj atmosferi. Opatijski ugostitelji i obrtnici pobrinut će se za adventske gastronomske delicije uz  kuhano vino i božićnu glazbu iz drvenih kućica koje okružuju klizalište te će Opatijcima i njihovim gostima nezaboravan božićni doživljaj.

Kao i prošle godine na  Maloj ljetnoj pozornici će biti podignit šator  gdje će se održavati manifestacija  „Festival čokolade“ koja će se održati od 5. do 7. prosinca, a tamo će djecu posjetiti i Sv. Nikola s darovima 6. prosinca.  Osim Festivala čokolade u šatoru će se odigrati dvije kazališne predstave za djecu – „Neposlušna pahulja“ u izvedbi zagrebačkog Teatra Tirena, 9. prosinca i „Čarobna noć prosinca“ Teatra Naranča iz Pule, 23. prosinca kada će djecu iznenaditi poseban gost u crvenom odijelu, duge bijele brade i dubokog „ho-ho-ho“ glasa. Za djecu su pripremljene i  dvije jednodnevne radionice, ona glazbena, 13. prosinca i prigodna radionica zamatanja poklona i izrade čestitiki, 21. prosinca. Prezentaciju poznate afro-brazilske borilačke vještine, capoeire, izvest će nam riječka Academia de Capoeira, 2. prosinca. Organizirana jei  škola klizanja za djecu školskog i predškolskog uzrasta pod vodstvom iskusnog licenciranog trenera. Škola klizanja održavat će se tri puta tjedno po sat vremena  –ponedjeljkom, srijedom i petkom, počevši od 1. prosinca, u vremenu između 15 i 17 sati.

S početkom prosinca počinju i filmske projekcije dugometražnih animiranih filmova za djecu koji će se projicirati 3 puta dnevno, ponedjeljkom i srijedom u šatoru na Maloj ljetnoj pozornici. Budući da projekcije neće biti puštene s projektora u klasičnom kino DCP formatu već s optičkih medija (DVD, BluRay), izbor filmova u distribuciji je limitiran. Stoga, naslovi koje ćemo prikazati nisu aktualni, ali su popularni među dječjom populacijom koja im se s radošću uvijek vraćaju. Poseban blagdanski ugođaj uz klizalište svojom glazbom stvorit će zbor „Mići vrapčići“ iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov, 11. prosinca, Opatijske mažoretkinje, 16. prosinca, grupa Tri kralja 19. prosinca, te Martina Majerle na sam Božić.

Ove godine i posjetitelji mogu kreirati dio glazbene podloge uz klizalište slanjem glazbenih želja SMS-om od kojih će DJ svakog vikenda složiti playlistu i zabavljati klizače i posjetitelje do samog zatvaranja. Krajem prosinca, u intimnoj atmosferi šatora na Maloj ljetnoj pozornici bit će predstavljen i dugo očekivani Spomenar Ljetne pozornice.

Radno vrijeme klizališta je od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 21 sat, a petkom, subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata. Na Badnjak će klizalište biti otvoreno od 11 do 21 sat, a na Božić od 15 do 21 sat. Građani i gosti mogu klizati po vrlo popularnim cijenama: 10 kuna za 30 minuta i 20 kuna za sat vremena, a u cijenu je uključen i najam klizaljki. Klizači sa svojim klizaljkama plaćaju upola manje cijene.

Svečano otvorenje klizališta je u nedjelju, 30. studenog predstavom na ledu prigodnog naslova „Bajkovita ledena čarolija“ Klizačkog kluba MEDO iz Zagreba, a zatvaranje je 27. prosinca kada počinju pripreme za najluđu noć u godini u koju će nas uvesti DJ Luca Montecchi i DJ Šajeta puštajući najpoznatije hitove „ludih“ 70-tih i 80-tih. „Groznica novogodišnje večeri“ trest će posjetitelje do ranih jutarnjih sati, a sve ispod najveće disco kugle ikad postavljene na otvorenom prostoru, samo nekoliko metara od mora.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...