Početna - IZDVOJENO - Najavljena Donatorska aukcija slika
donacije-slike

Najavljena Donatorska aukcija slika

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. kao partner na projektu na prošlotjednoj konferenciji za medije najavili su svoju četvrtu aukciju slika koja će se održati 1. prosinca, a čiji je cilj prikupljanje sredstava za potrebe u sustavu socijalne skrbi te razvojne ciljeve Zaklade i Sveučilišta povezujući poslovni svijet i znanje kroz filantropiju i kulturu doniranja.

U uvodnoj riječi doc.dr.sc. Iva Rinčić, predsjednica Zaklade Sveučilišta u Rijeci navela je kako je do sada tijekom tri dosadašnje aukcije prikupljeno više od 200.000 kn što je bio dodatni poticaj i razlog za organizaciju ovogodišnje, četvrte aukcije, čiji je cilj pomaganje,  humanitarni rad, razvijanje društvene odgovornosti, povezivanje svijeta znanosti i privrede s humanim ciljem, ali i razvijanje filantropije, tim više što je u  Rijeci ove godine otvoren prvi Hrvatski centar filantropije. Zahvalila je tvrtki Metis d.d. na partnerstvu i praćenju u projektu te ujedno pozvala sve zainteresirane da se uključe i dođu na aukciju na kojoj je preko četrdeset autora doniralo svoja djela vrijednosti od nekoliko stotina do desetak tisuća kuna.

Sredstva ovogodišnje aukcije biti će namijenjena Centru za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Centru za rehabilitaciju, Dnevnom centru za rehabilitaciju Slava Raškaj, a dio će se namijeniti Zakladi za daljnje poticanje studentskih projekata.

U nastavku izlagali su predstavnici doniranih centara,  a ispred Centra za biomodeliranje i inovacije doc.dr.sc. Sven Maričić istaknuo je značaj ove donacije koja će pomoći u za nabavci  tehnologije, radu sa studentima i transferiranju znanja. Nadodao je da vjeruje da je ovo samo prva u nizu donacija koja će Centru pomoći u daljnjem rastu i razvoju.

Gordana Saršon, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Rijeka, koji djeluje pune 32  godine, navela je kako imaju brojne potrebe za svoje štićenike i smatra da je ova donacija,  baš kao i dosadašnja pomoć,  došla kao dar s neba.  Ankica Sušić, ravnateljica  Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj navela je kako planiraju nabaviti novo vozilo koje im je nužno potrebno te sustavno stručno educirati djelatnike tako da su im namijenjena sredstva više nego dobrodošla.

Na kraju konferencije ispred tvrtke Metis  d.d., Dorotea Pešić Bukovac i Jerry Paić, predsjednik Uprave,  istaknuli su kako im je veliko zadovoljstvo tradicionalno sudjelovati  u ovoj akciji. Zahvalivši se autorima doniranih djela i svima uključenima u akciju, pozvali su i ostale privrednike diljem naše županije da se složno uključe kupnjom nekog umjetničkog djela i tako pomognu ovu humanitarnu akciju, a dobrodošli su i svi pojedinci koji mogu na aukciji, shodno svojim mogućnostima, jer biti će veliki raspon djela i cijena,  pronaći željeno umjetničko djelo i tako društveno odgovorno djelovati i pomoći zajednicu u daljnjem razvoju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...