Početna - GOSPODARSTVO - Najbolje države za radnike! Pogodite koja je Hrvatska
najbolje drzave za radnike

Najbolje države za radnike! Pogodite koja je Hrvatska

Autori su kreirali “Human Capital Index” na osnovi 51 varijable te ustanovili kako najviše prostora za poboljšanje ima na Bliskom istoku i u Africi.

Švicarska, Finska i Singapur države su koje najbolje tretiraju svoje radnike sudeći prema izvještaju “Human Capital Report” Svjetskog ekonomskog foruma.

Ta organizacija rangirala je države u četiri područja: obrazovanje, zdravstvo, zaposlenost i “okruženje”. U četvrtoj kategoriji ispituju se radno zakonodavstvo, prometna i komunikacijska infrastruktura koje utječu na mogućnost ljudi za rad.

Prema ovom izvještaju, najbolji radni uvjeti su u sjevernoj Europi. Autori su kreirali “Human Capital Index” na osnovi 51 varijable te ustanovili kako najviše prostora za poboljšanje ima na Bliskom istoku i u Africi.

U top 10 država za radnike su uz Švicarsku, Finsku i Singapur još i Nizozemska, Švedska, Njemačka, Norveška, Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska i Kanada.

Hrvatska se našla na 46. mjestu od 122 države. Po obrazovanju smo na 38. mjestu, zdravstvu 24., “okruženju” 60., a najlošije stojimo po radnoj snazi i zaposlenosti, gdje smo zauzeli 88. mjesto prenosi vecernji.hr.

Foto: Svjetski ekonomski forum

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...