Početna - IZDVOJENO - Loša strana Bele nedeje
Policija
arhiva

Loša strana Bele nedeje

Tijekom održavanja javnog okupljanja Bela nedeje u Kastvu  policija je zabilježila nekoliko događaja narušavanja javnog reda i mira.

Tako je u noći 7. listopada oko 2,30 sati 29-godišnjak iz Kastva pod utjecajem alkohola  od 2,17 g/kg fizički je napao 31-godišnjaka također iz Kastva u čemu su ga spriječili policijski službenici. Zbog tučnjave na javnom mjestu prekršajno je prijavljen.

Poslije ponoći 8. listopada tijekom postupanja lakše su ozlijeđena dva policijska službenika. Naime, verbalno, a potom i fizički napali su ih dvojica Riječana, starosti 23 i 24 godine koji se kazneno prijavljuju za kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, te 24-godišnjak iz Matulja koji se kazneno prijavljuje za napad na službenu osobu. Sva trojica su bila pod utjecajem alkohola od 0,86 do 1,55 g/kg. U ovom narušavanju javnog reda i mira sudjelovalo je više osoba koje su pokušale spriječiti najprije zaštitare, a potom i policijske službenike u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira.

Zbog verbalnog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika tijekom održavanja Bele nedeje prijavljene su četiri osobe koje su ovakvim ponašanjem počinile prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Svi počinitelji su bili pod utjecajem alkohola.

Nadalje, policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je oko 1 sat u noći  6. listopada fizički napao mladića koji je pritom lakše ozlijeđen.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...