Početna - IZDVOJENO - Nakon doškolovanja zaposli se sedamdeset posto osoba
hzz logo
web

Nakon doškolovanja zaposli se sedamdeset posto osoba

Dok se do daljnjega obustavljaju mjere aktivne politike zapošljavanja, a najpoznatija je ona o stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno pripravništvo za 1600 kuna mjesečno, izgleda da sredstva za obrazovanje nezaposlenih još nisu dovedena u pitanje, i ove godine će se nastaviti mjera doškolovanja i osposobljavanja.

U tijeku je psihološko-medicinska obrada nezaposlenih osoba koje će biti uključene u obrazovanje, a pri kraju je i postupak odabira obrazovnih ustanova koje će provoditi obrazovanje. Prema podacima iz prijašnjih godina, oko sedamdeset posto osoba uključenih u obrazovanje pronađe posao unutar šest mjeseci od završetka obrazovanja. Ove godine prednost pri uključivanju u obrazovanje dali su dugotrajno nezaposlenim osobama i osobama koje su u evidenciju došle temeljem poslovno uvjetovanog otkaza te osobama s invaliditetom.

Kako se s ovom potporom počelo krajem siječnja za većinu njih, stručno osposobljavanje za rad još traje. U HZZ-u ističu da su za osobe koje su već u sustavu stručnog osposobljavanja naknade i dalje osigurane. Više od trećine osoba nalazi se u realnom privatnom sektoru pa smatraju da su za njih šanse za ostanak i nakon osposobljavanja puno veće.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...