Početna - IZDVOJENO - Izvještaj o provedenom natječaju “Zelena energija u mom domu”
Zelena energija u mom domu

Izvještaj o provedenom natječaju “Zelena energija u mom domu”

Primorsko-goranska županija od 2010. godine provodi poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba na području Županije, te je nastavila s poticanjem i u 2012. godini.

Putem Regionalne energetske agencije Kvarner objavljen je i proveden javni natječaj „Zelena energija u mom domu“ za podnošenje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje ugradnje solarnih kolektorskih sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode, te sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode na biomasu (sječka i peleti) u kućanstvima na području PGŽ.

Natječaj je bio otvoren od 11. studenog do 17. prosinca 2012. godine…

Pravo na korištenje sredstava sukladno Natječaju, mogle su ostvariti fizičke osobe koje ulažu vlastita sredstva u projekte za koje se raspisuje Natječaj i koji imaju prebivalište na području Gradova/Općina koji sudjeluju u projektu.

Ukupni troškovi nabave i ugradnje sustava za korištenje obnovljivih izvora energije u kućanstvima sufinancirani su nepovratnim novčanim sredstvima u visini do 40% investicije, odnosno do najvećeg iznosa od 8.000,00 kn po kućanstvu.

Iznos su sufinancirali Županija i Grad/Općina na čijem se području nalazi objekt i koji sudjeluje u provođenju projekta. Na području Općine Viškovo dodijeljeno je ukupno 10 subvencija.

Nepovratna novčana sredstva dodijeljena su za opremu i ugradnju opreme na osnovu ispostavljenih računa i ovjerenog zapisnika ovlaštenog izvođača radova da je sustav ugrađen prema uputama proizvođača te popunjenog i ovjerenog garantnog lista opreme prenosi opcina-viskovo.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...