Početna - IZDVOJENO - Nedostatak parkinga kod osnovne škole u Voloskom
oš volosko
foto: web

Nedostatak parkinga kod osnovne škole u Voloskom

Rezultat uvođenja opatijskog prometnog redara osjetili su roditelji učenika osnovne škole Volosko. Poruka na oglasnoj ploči škole u kojoj stoji “zabranjeno parkiranje na ulici uz groblje, prometni redar kažnjava sve” poruka je uznemirila brojne roditelje koji automobile puštaju uz rub ulice kako bi preuzeli djecu iz škole. Tih nekoliko minuta, sudeći po poruci s oglasne ploče , u ovoj ulici bi za neke roditelje moglo postati kobnim jer propisane kazne koje se od prometnog redara mogu dobiti su u iznosu od 300 do 700 kuna.

U donjem dijelu te iste ulice na Voloskom kraj škole nalazi se malo parkiralište na čijem se ulazu nalazi lanac te je parkiralište namijenjeno isključivo za djelatnike gradske uprave, opatijskog suda, katastra i ostalih županijskih ureda.

Roditelji vrtićara aute ostavljaju na samoj prometnici ili u dvorištu vrtića pa često dolazi do prometnih čepova u toj opatijskoj jednosmjernoj jedinici.

Prometni redar u Opatiji za sad samo upozorava vozače za nepravilno parkiranje te tvrdi da će tako biti još sigurno mjesec dana. Voditelj komunalnog redarstva objašnjava kako na tom području neće biti kazni za privremeno zaustavljanje automobila u blizini škole, svjestan činjenicom da adekvatna alternativa za parkiranje ne postoji.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...