Početna - ZABAVA - ZANIMLJIVOSTI - Negativne posljedice stresa ublažite prirodnim sokovima
foto: web

Negativne posljedice stresa ublažite prirodnim sokovima

Svatko se sa stresom nosi na svoj način. No kako biste umanjili negativne posljedice stresa, poput, zgrušavanja krvnih žila ili povišenog kolesterola, vrlo dobro sredstvo su prirodni i svježi sokovi.

Izmiksajte svježe voće i povrće, te tako smanjite stres iznutra. Sjedite mirno i pijte sok polako i opustite se. Iznenadit ćete se koliko to može pomoći.

Pantotenska kiselina (vitamin B) definitivno se gubi tijekom stresnog razdoblja. Iskoristite sok svježe brokule i kelja te tako nadomjestite gubitak.

Vitamin C je još jedna žrtva stresa, možete ga zamijeniti sokom od crvene paprike, raštike i bobica.

I minerali kao što su cink, kalij i krom padaju pred stresom. Pijte svježe sokove i/ili jedite svježe povrće, poput mrkve, peršina, đumbira, špinata ili blitve. Zelenje može zamijeniti izgubljene minerale.

Beta-karoten štiti tijelo i pomaže u stresnim vremenima. Povrće poput slatkog krumpira, bundeve i drugih narančastih plodova (mogu i žute tikvice) također može pomoći.

Češnjak i đumbir imaju sastojke koji prirodno onemogućuju zgrušavanje krvi razrjeđuju gustu krv.

Uzmite predah, smiksajte kvalitetan sok i opustite se ​​uz glazbu!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradonačelnik uručio Povelju počasnoj građanki Anici Zubović

Gradonačelnik Fernando Kirigin i zamjenica Kristina Đukić danas su u Zagrebu posjetili Anicu Zubović, glazbenu umjetnicu koja od ove godine ...