Početna - IZDVOJENO - Policija spriječila kićenje bora na Korzu
Foto: R.E.F./ Facebook

Policija spriječila kićenje bora na Korzu

Sinoć na Korzu, skupina građana dogovorila se da će okititi bor ispred zgrade Grada Rijeke i nakon što su skupili kuglice, ostale ukrase i skelu, prionuli su poslu nakon utakmice. No, u tome su ih zaustavili policajci.

Kićenje bora prekinuto je od strane policije koja je zabranila pristup stablu i naredila da skinu kuglice s obrazloženjem da je u vlasništvu Grada Rijeke  i popisali okupljene.

Kako obrazlažu inicijatori ove akcije na grupi Riječka enciklopedija Fluminensia, cilj akcije je bio ukazati na nelogičnost trošenja gotovo pola milijuna kuna na kićenje grada iako se u stvari radi o starim kuglicama i opremi koja se koristi već deset godina.

Pojedinci su sinoć za ovaj nemili događaj prozivali gradonačelnika Vojka Obersnela, koji se promptno oglasio na Facebooku.

– Nažalost ne znam što policija radi danju, a kamo li noću, niti ja određujem što će i kada raditi. Žao mi je ako su imali neugodnosti, ali ja se ne mogu ispričati u ime policije. Sljedeći put predlažem da krenu kititi bor po danu i zasigurno ih nitko u tome neće ometati, napisao je gradonačelnik.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...