Početna - IZDVOJENO - Nejc Ferjan pobjednik Carnival Snowboard Session-a
snowboard

Nejc Ferjan pobjednik Carnival Snowboard Session-a

Finale Carnival Snowboard Session-a su i ove godine pomeli Slovenci s osvojenih prvih pet mjesta. Nagradni fond od 1.200 € podijelili su Nejc Ferjan (prvo mjesto), Nejc Pucko (drugo mjesto) i Matic Zavodnik (treće mjesto). Za potrebe osmog po redu Carnival Snowboard Session-a organizatori, Turistička zajednica grada Rijeke i Snowboard klub Nine, dopremili su s Platka na Gat Karoline Riječke 150 kubika snijega.

Suci Vid Barić i Matija Dukić teško su donijeli odluku jer su vožnje ridera u austrijsko-slovenskom finalu bile na visokom nivou. Posebno teško bilo je donijeti odluku između prvih četvero plasiranih. Prvoplasirani Ferjan je pokazao tehnički najzahtjevnije trikove i dominirao na svim elementima. Pucko se izdvojio agresivnom i čistom izvedbom trikova, a stil vožnje doveo je Zavodnika na treće mjesto.

Loši vremenski uvjeti nisu davali puno optimizma publici i organizatorima, no natjecatelji se nisu dali smesti. Na stazi je svoje umijeće pokazalo 12 snowboardera. Nakon kvalifikacijskih vožnji u finale su ušli: Nejc Ferjan (SLO), Erik Harc (SLO), Luka Jasenko (SLO), Nejc Pucko (SLO), Jaka Valant (SLO), Thomas Vielgut (AUT), Felix Widnig (AUT) i Matic Zavodnik (SLO).
Glazbeni dio programa je zbog kiše preseljen Harteru gdje je održano i proglašenje pobjednika. U bivšoj riječkoj tvornici papira nastupili su pobjednici posljednjeg RI rocka band EXA, krčki band Buco i Kalašnjikovi, riječki punkeri Krešo i Kisele Kiše, Jonathan, DJ Rotten i Sven Nalis.
Ovo jedinstveno međunarodno gradsko snowboard natjecanje na Gatu Karoline Riječke organizira Snowboard klub Nine. Organizatori Carnival Snowboard Sessiona na ovaj način žele promovirati snowboard kao atraktivan i zabavan sport te prenijeti barem njegov mali dio s planine u sam centar grada. „Pomaknutost“ ovog sportskog natjecanja savršeno pristaje karakteru Riječkog karnevala, pa se ova manifestacija u sklopu karnevala održava još od 2008. godine. Vrhunski snowboarderi iz cijele Europe i njihove egzibicije na railevima, snježna staza uz more i popratni glazbeni program i ove godine su ponudili odličnu zabavu.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...