Početna - IZDVOJENO - Nema više letova hidroavionima
Hidroavion-u-Rijeci

Nema više letova hidroavionima

Iz European Coastal Airlinesa (ECA) u ponedjeljak  su poslali priopćenje kako do daljnjega obustavljaju sve domaće i međunarodne letove svojim hidroavionima, kako bi spriječili “samovolju administrativnih izvora, sve dok se ne osiguraju kvalitetni uvjeti za rad.”

U prilično nejasnom priopćenju, iz ECA pišu kako su od 2014. kada su krenuli s letovima ubrzano rasli, no “od dana 12. kolovoza 2016. godine njihov revolucionarni infrastrukturni projekt je kontinuirano poremećen, a dijelom i potpuno zaustavljen bez opravdanih razloga.”

Piše i kako se iz firme, u želji da objasne svoju situaciju po tom pitanju, obraćaju i Vladi “tražeći podršku i nadzor da bi izbjegli daljnju samovolju administrativnih tijela, a sve u cilju nastavka onoga što radimo najbolje, a to je povezivanje Hrvatske i šire.”

Dioničari European Coastal Airlines-a ne pronalaze drugu alternativu nego da za sada obustave sve letačke operacije. Navode i kako su sada prisiljeni do 30. studenog otpustiti 130 radnika, a sve zbog “neispravnih postupaka administrativnih tijela”. “ECA neće više ulagati sredstva u projekt Hrvatskih hidroaviona, sve dok trenutna administrativna situacija ne bude razriješena, te dok ne budu osigurani jasni i pouzdani uvjeti za rad na tržištu”, piše Telegram.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...