Početna - IZDVOJENO - Nema više prijevoza hidroavionom- izgubljena licenca
Hidroavion-u-Rijeci

Nema više prijevoza hidroavionom- izgubljena licenca

European Coastal Airlines, čiji su hidroavioni prizemljeni nakon istrage Indexa i reakcije Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, više nije na popisu kompanija koje imaju dozvolu za obavljanje komercijalnog zračnog prijevoza, tzv. Air Operator Certificate.

Osim European Coastal Airlinesa, letove je morala otkazati i danska kompanija Nordic Seaplanes, čiji hidroavion također leti pod licencom hrvatske kompanije.

Podsjetimo, Index je prvi i jedini objavio fotografije koje pokazuju loše održavanje hidroaviona, kao i svjedočenja zaposlenika koji upozoravaju na opasnu praksu kompanije.

To je rezultiralo prizemljenjem cijele flote, u subotu 13. kolovoza.

Inače, kako doznajemo, Klaus Dieter Martin, osnivač European Coastal Airlinesa, uputio je pismo zaposlenicima u kojem ih poziva na zajedničko fotografiranje u sjedištu kompanije, kojim bi trebali pokazati jedinstvo. Fotografiranje bi se trebalo održati 17. kolovoza.

Martin u pismu navodi da su posljednjih dana izloženi negativnim medijskim napisima, koje su, kako kaže, pokrenuli bivši djelatnici.

U pismu se navodi i da ECA sada mora Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo podastrijeti svu dokumentaciju o održavanju aviona, a kako je dio servisa obavljan u Švicarskoj, to nije bilo moguće odmah ispuniti.

“Samo oni koji vole svoj posao i ECA trebali bi nas podržati u ovim teškim danima. Pokazat ćemo Hrvatskoj da smo mi ECA”, zaključuje se u pismu, javlja Index.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...