Početna - IZDVOJENO - Neosigurano vozilo: kazna do 50.000 kuna
Policija

Neosigurano vozilo: kazna do 50.000 kuna

Neosigurnao vozilo – najskuplje autoosiguranje.
Naime, prema novom Zakonu o obveznim autoosiguranjima, vozačima koji nisu na vrijeme osigurali svoje vozilo prijete kazne visoke i do 50.000 kuna.

Hrvatski ured za osiguraje i MUP HR nastavljaju sa svojim aktivnostima vezanima uz smanjenje broja neosiguranih i neregistriranih vozila, a sve s ciljem povećanja sigurnosti u prometu.
Rok za ponovno osiguranje i registriranje vozila je 30 dana stoga će svim vlasnicima vozila kojima je taj rok istekao MUP HR dostaviti (ukoliko u tom roku ne obnovi registraciju vozila) prekršajni nalog i kaznu u iznosu od 700 kuna te će pokrenuti prekršajni postupak zbog upravljanja neosiguranim vozilom.
Također će se kazniti i vozač vozila kaznom u od 2.000 kuna ukoliko upravlja neregistriranim vozilom ili mu je isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana.

Upravo iz tih razloga prema novom Zakonu o obveznim osiguranjima u prometu, neodgovorne vozače čekaju kazne čak i do 50.000 kuna.
Osim toga, MUP također ima ovlasti odjaviti vozilo bez vraćanja prometne dozvole i registracijskih pločica ako je od isteka proteklo više od jedne godine.

 

foto: web

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...