Početna - IZDVOJENO - Nestala Mina žrtva ucjene bratića?
mina

Nestala Mina žrtva ucjene bratića?

18-godišnja Mina Mehmedović nestala je još 26. lipnja, kada se udaljila sa svoje adrese prebivališta Plase 25 u Rijeci. Mina je visoka 155 cm, ima male kestenjaste oči, ravnu crnu kosu, ovalno lice i srednje je tjelesne građe.

Kako je priopćila Udruga PaRiter Mina je članica Ženskog nogometnog kluba Rijeka – Jack Pot te ujedno i reprezentativka Hrvatske ženske nogometne reprezentacije U-19.

Prema riječima predsjednice kluba Rijeka – Jack Pot Jelene Jurić, nije bilo nikakvih naznaka da bi Mina mogla nestati, no klubom se već proširila teorija što se dogodilo.

“Cure pričaju da je možda pobjegla s dečkom u Srbiju. Ne znamo je li to točno, ali ako i jest, bojimo se da bijeg nije prerastao u nešto lošije. Ne poznajem tog dečka i nemamo pojma u kakve je uvjete otišla”, kaže Jurić za Index, napominjući da su Minini roditelji pokrenuli sve prijatelje i poznanike u potrazi za Minom. Čak i ako je pobjegla, neobično im je što se ne javlja.

“Bojimo se da nije došlo do toga da se više ne može javiti. Kod nas je trenirala od 12. godine, uvijek je bila vedra, druželjubiva i odgovorna. Cure je cijene i vole, nije bilo nikakvih naznaka da bi mogla pobjeći bez ikakvog nagovještaja”, tvrdi predsjednica Jack Pota.

Mina je prije nešto više od mjesec dana postala punoljetna, a prema riječima Jelene Jurić, navodno je i Minin dečko nestao istoga dana, što potvrđuje njihove sumnje da su skupa pobjegli.

“Samo da se javi, da znamo da je dobro. Roditelji su joj u strahu, a njoj ovakvo ponašanje nije slično”, kaže predsjednica kluba, a njene riječi potvrđuje i Minin otac Ismet Mahmut.

“Mina je uzorna učenica, profesionalno se bavi sportom, prošla je šest europskih zemalja s klubom a čak smo imali i neke europske ponude. Imala je i stipendiju kluba i punu podršku nas kao roditelja. Nikada nije bila delikventna, nas dvoje smo se posvađali ravno dvaput u posljednjih šest godina”, priča potreseni otac, napominjući da se Mina u pravilu nije družila s Romima.

“Nije imala ni vremena, uz treninge tri puta tjedno, utakmice i školu”, napominje.

“Njena mama je Hrvatica, a ja sam Rom. Nismo svi mi Romi isti, ima nas koji brinemo o svojoj djeci i nismo kriminalci, nije dobro kad nas se sve trpa u isti koš. Ja volim svoje dijete i brinem o njemu i zahvalan sam svima koji su ovih dana priskočili u pomoć”, kaže Mahmut.

Od kada je nestala, na noge je digao svu užu i širu obitelj i prijatelje u Hrvatskoj i izvan Hrvatske.

“Podijelili smo 800 njenih slika, kao da je u zemlju propala. Taj momak s kojim je nestala je njen bratić, znamo da se bavio kriminalom i prosjačenjem. Bojim se da se zaljubila u krivu osobu, a onda ju je on ucijenio zbog sramote, zbog činjenice da su rod, i sada nam se više ne može javiti”, priča Mahmut, dodajući da je Mina sa sobom uzela putovnicu, a njen mobitel pronašli su u zalagaonici u centru Rijeke.

“Ništa joj nije nedostajalo, Mina je jedinica, i auto smo joj čak kupili… Sada se preispitujemo jesmo li trebali biti stroži. Ali ona je divno dijete. Samo da ne završi kao mala Antonija Bilić, samo da nam se javi”, govori Minin otac, apelirajući na javnost da ne zaboravi na Minu samo zato što joj je otac Rom.

Samo najbolje o Mini govori i Zoran Stevanović iz udruge UMKI, koji napominje da je, nakon teških prvih godina života, Mina bila primjer ostaloj djeci.

“Bila je odličan sportaš, elokventna, pozitivna, bavila se volontiranjem… Htjeli smo je zaštititi, željeli smo joj omogućiti da postigne nešto u životu”, kaže Stevanović.

Minin profil objavljen je i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba.

“U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi obavijestite najbližu policijsku postaju ili nazovite na broj 192. Također, informacije možete dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.”, stoji pak u pozivu policije građanima.

Izvor: Index hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...