Početna - IZDVOJENO - Noć muzeja donosi izbor ponajboljeg iz bogate glazbene ostavštine ovog kraja,Rukavac
noc-muzeja

Noć muzeja donosi izbor ponajboljeg iz bogate glazbene ostavštine ovog kraja,Rukavac

Noć muzeja ove je godine posvećena glazbi, a Zvončarska muzejska zbirka u Rukavcu tu će temu prilagoditi svome posebnom izričaju zanimljivim programom nazvanim ”Stari meštri od muziki i besedi”. Program, koji se održava u petak 27. siječnja, započet će u 19 stai radionicom izrade cvjetova od krep-papira.

Kratkim nastupom u 20 sati predstavit će se stari meštri od armuniki Radoš Kinkela Čonjina i Dragan Stanić Lučetinić, nakon čega će se otvoriti izložba Zvončar u fokusu i podijeliti nagrade autorima najboljih fotografija.

U 20.45 sati povijest restorana Stara Pošta u programu ”Štorije nekadajneh oštarij” predstavit će Miloš, Tina i Dino Dekleva, a svi prisutni moći će degustirati pusne delicije ove poznate oštarije, kao što su šrktavi presnac, ulenjaki i zlatne ovoletnje kobasice.

Glazbeni intermezzo pod nazivom ”Kad zasope trieštinka” dat će Ratko i Dalibor iz Maestrala, nakon čega će se plodni kastavski pjesnik Zvonko Turak predstaviti uz program ”Beseda za kanat”. U programu ”Glazba je moj život” predstavit će se stihovi i glazba autora Lea Ivančića, Alda Galeazzija te Ljube Kuntarića, a stihove će čitati Vlasta Sušanj Kapićeva, dok će glazbu izvoditi Duško Jelićić Dule i Silvana. Među predviđenim skladbama su Neverin, Stara pojka, Ča smo mi, U nedilju Ane poznatu i po stihovima ”Kad si kupin mali motorin”…

Nakon toga, u dijelu programa nazvanom ”Glazba za sva vremena” predstavit će se skladbe koje su proslavili Ivo Robić, Vinko Coce i Vjekoslav Knežević, a izvodit će ih Antonio Krištofić, dok će Noć muzeja zaključiti program nazvan ”Armunika cvili, bajs rompota” u kojem će nastupiti Trio Bajs. Svi zainteresirani tijekom večeri moći će pogledati i projekciju dokumentarnog filma Lea Ivančića Glazba je moj život.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...