Početna - NOVOSTI - Nova Nokia rasprodana za jednu minutu
nokia
foto:screenshot

Nova Nokia rasprodana za jednu minutu

Finska tehnološka kompanija Nokia, najpoznatija po proizvodnji mobilnih telefona, na tržište je izbacila svoj najnoviji model kojeg su nazvali Nokia 6.

Nokia je ne tako davno, bila jedan od vodećih svjetskih proizvođača mobilnih uređaja čiji se sjaj polako počeo gasiti pojavom pametnih telefona. Njihovi uređaji koristili su vlastiti operativni sustav Symbian koj se pojavom iOS-a i Androida pokazao kao zastarjeli. Zbog loših poslovnih odluka i prelaska na Microsfotov operativni sustav, Nokia je očela bilježiti financijske gubitke zbog loše prodaje uređaja. Kompanija je bila u tako lošem stanju da je u jednom trenutku cijena dionice pala ispod 2 dolara te su zamalo bankrotirali.

Ali vratimo se mi u sadašnjost. Samo prvog dana prodaje zaprimljeno je preko milijun narudžbi za kupovinu modela Nokia 6, a svi koji su pušteni na tržište prodani su nakon samo jedne minute. Cijena uređaja se prodaje za otprilike 1800 kuna.

Najnoviji Nokijin smartphone ima 5,5-inčni ekran, čitač otiska prsta, 8-jezgrenim procesorom Qualcomm Snapdragon 430 i 4GB radne memorije.

Osim toga, telefon se diči glavnom kamerom od 16 megapiksela s autofokusom. Nokia 6 radi na operativnom sistemu Android 7.0 Nougat.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...