Početna - IZDVOJENO - Nova sezona Festivala Kvarner: pet koncerata u prvom dijelu
festival kvarner

Nova sezona Festivala Kvarner: pet koncerata u prvom dijelu

Spremna je šesta sezona koncerata “Festivala Kvarner”, čiji je prvi dio predstavljen u Opatiji. Pred nama je pet koncerata klasične glazbe na kojima će svirati talentirani mladi svjetski glazbenici.

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner bit će 27. rujna prvi koncert, naziva Purpur in Jeans 2, u žanru etno glazbe s novim aranžmanima. Taj će se koncert uživo moći gledati i slušati i u programu Hrvatske radiotelevizije. Slijede još četiri koncerta, među kojima je posljednji 5. prosinca već dobro znani Pure Chocolate ansambla Purpur, u prostoru opatijske Operette.

Nova koncertna sezona Festivala Kvarner donosi i neke promjene. Najvažniji je programski korak naprijed: bit će i koncerata komorne glazbe, koje Opatija dosad nije imala. Nabavljen je glasovir, do sada iznajmljivan za velik novac, pa će se tijekom cijele godine moći organizirati koncerti i suradnje s kvalitetnim glazbenicima kada njima bude odgovaralo.

Osim toga, Festival ima novoga predsjednika, gospodina Riccarda Marussija, a predsjedništvo je prošireno. Male izmjene doživio je i vizualni identitet. Prema Marussijevim riječima, intencija Festivala Kvarner nije samo održavanje koncerata za turiste, nego i želja da Opatiju ponovno učini središtem klasične, komorne glazbe koju ovaj grad zaslužuje.

“Posebna misija Festivala je okupljanje, traženje i pronalaženje mladih glazbenika koji će, zahvaljujući tome što sada imaju i svoj glasovir i prostor za koncertiranje, moći tijekom cijele godine publici moći predstavljati svoje programe”, rekao je Riccardo Marussi. Detalje o programu Festivala Kvarner možete pronaći na njihovoj internetskoj stranici.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...