Početna - IZDVOJENO - Nove reforme u mirovinskom sustavu
Umirovljenici

Nove reforme u mirovinskom sustavu

Opet dolazi do novih reforma kada se radi o odlasku zaposlenih u mirovinu. Naime, prema novom Zakonu o mirovnskom osiguranu o kojemu su raspravljali saborski zastupnici, svi koji su rođeni nakon 1971. godine morat će raditi do svoje 67-e godine života.

Razlog tomu je sve veći broj starijeg stanovništva Republike Hrvatske, te se omjer zaposlenih i umirovljenih približio jedan drugome. Sve je više starije populacije u odnosu na mlađu, zaposlenu populaciju, a to znači da ćemo, s obzirom na starenje hrvatskih građana, imati potrebe za što većom aktivnosti starijih dobnih skupina na tržištu rada, komentirao je ministar Mirando Mrsić, a prenosi dnevnik.hr.

Oporbenjaci u Saboru negoduju na ovakvu reformu s obrazloženjem da je riječ o reformi koje zapravo nema. “Očito je da se novim zakonskim tekstom želi stvoriti privid novog zakona o mirovinskom osiguranju koji stvara privid reformi koji se kontinuirano servira od strane vlasti’, poručio je HDZ-ov Đuro Popijač.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Radovi na uređenju Ulice R.K. Jeretova gotovi do 5. ožujka

Po najavi dobivenoj od Županijske uprave za ceste, radovi na uređenju ulice Rikarda Katalinić Jeretova trajati će do 5. ožujka.“Do ...