Početna - IZDVOJENO - Sindikati se spremaju u generalni štrajk: Dosta je bilo!
Krešimir Sever
foto: web

Sindikati se spremaju u generalni štrajk: Dosta je bilo!

Čelnici pet sindikalnih središnjica najavili su danas kako od 13. do 17.01.2014. pokreću izjašnjavanje članstva o spremnosti na sudjelovanju u općem štrajku kako bi se suprotstavili vladinom nametanju neprihvatljivih izmjena paketa radnog zakonodavstva.

Naime radi se o donošenju novog zakona o radu, zakona o povremenim poslovima te produženju dobi za odlazak u punu starosnu mirovinu sa 65 na 67 godina.

– Nemamo pravo na odustajanje i predvodit ćemo akciju koju trebaju slijediti ne samo članovi sindikata, nego cjelokupno radništvo, jer je to bitka za budućnost radnika u Hrvatskoj i nećemo dopustiti da nas pasiviziraju, istaknuo je predsjednik NHS-a Krešimir Sever.

Napomenuo je da su sindikati našli način kako uspješno organizirati štrajk.

Sever je odbacio optužbe kako su sindikati instrumentalizirani od HDZ-a te ustvrdio kako upravo vlada svojom nesposobnošću i nečinjenjem radi u interesu HDZ-a i promjene vlasti.

Krajnje je vrijeme da se “vlada sabere i skocka”, jer nema sposobnosti, kapaciteta, znanja, spremnosti ni volje u obavljanju svog posla i želi poništiti sve što je do sada postignuto i stvoreno, drži predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Damir Jakuš. Relativno siguran posao želi pretvoriti u nesiguran, rad na određeno vrijeme postat će povremeni i polako “ubijaju” rad i radnika. Stoga moramo zaštiti dostojanstvom rada i radnika, naglasio je Jakuš pozvavši na potporu štrajku.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...