Početna - IZDVOJENO - Velika pobjeda: na nove registarske tablice vraća se grb RH
Ostojic
web

Velika pobjeda: na nove registarske tablice vraća se grb RH

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je nakon sjednice Vlade održane 09.04.2015. kako će na budućim registarskim tablicama ostati grb Republike Hrvatske.

Tu informaciju prenijela je i Vlada na Twitteru.

vlada_twitter

“Na nove registarske tablice stavit ćemo hrvatski grb na mjesto gdje su trebale biti kockice, a s lijeve strane će biti oznaka EU”, stoji u obavijesti.

Jedino što se mijenja je font slova, a dodat će se i plava trakica s oznakom HR, dakle rješenje koje imaju sve europske države.

Registarske pločice tako neće imati crveni i plavi kvadratić kao što je bilo predviđeno prema rješenju nakon provedenog natječaja, a čemu se usprotivio čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko. On je rekao da ga to rješenje previše podsjeća na SDP-ov stari grb te da se “rastače i relativizira” sve ono što predstavlja “bitna” obilježja Republike Hrvatske.

sdp_tablice

”Rastače se sve što je nacionalno. Toliko smo se veselili našoj državi i bili smo sretni kada smo dobili taj grb. Oni to sad mijenjaju unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi. Stavljaju neke kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a. Mi ćemo biti protiv toga”, rekao je Karamarko.

Ostojić je odbacio tu Karamarkovu tvrdnju kazavši kako rješenje izgleda tablica koje je pobijedilo na natječaju, s crvenim i plavim kvadratićima, podsjeća na HDZ-ov, a ne na SDP-ov znak, koji ima crvene i bijele kockice.

“Da ne bi bilo slučajne dvojbe, da nam netko podmetne upravo znakove koji podsjećaju na znak HDZ-a, mi ćemo na mjesto gdje su trebale biti kockice staviti hrvatski grb. Ostat će ista tablica kakva je bila, sa znakom Europske unije”, rekao je Ostojić te ocijenio kako će tako biti zadovoljeni svi interesi.

Istaknuo je pritom kako nikome nije palo na pamet dirati nacionalne simbole.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...