Početna - TEHNOLOGIJA - Novi Android 4.4 KitKat
Android 4.4 KitKat

Novi Android 4.4 KitKat

Nadolazeća inačica Android sustava oznake 4.4 nosit će ime – KitKat

Novo ime potvrdio je stariji potpredsjednik tvrtke Google Sundar Pichai na svojim Google+ i Twitter profilima stavivši sliku koja će predstavljati novi Android. Uz to tvrtka je na web-stranicu za Android developere postavila prikaz svih dosadašnjih verzija Androida. Riječ je dakako o sljedećim verzijama sustava: Cupcake (1,5), Donut (1,6), Eclair (2,0), Froyo (2,2), Gingerbread (2,3), Honeycomb (3,0), Ice Cream Sandwich (4,0), te Jelly Bean (4,1-4,3).

Svaka verzija je nazvana prema nekoj slastici te se već unaprijed znalo da će ime sljedeće verzije biti neka slastica koja započinje sa slovom K. Glasine su govorile da će se nova verzija zvati prema voćnoj piti od limete odnosno Key Lime Pie. No nije uzeto u obzir partnerstvo koje je Google ostvario u studenom prošle godine s Nestléom, najvećim svjetskim prehrambenim kombinatom i vlasnikom branda KitKat.

Prema BBC-u preko 50 milijuna KitKat čokoladica promovirat će Android maskotu na 19 tržišta svijeta uključujući velika tržišta Brazila, Rusije, Indije i Japana.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski projekti predstavljeni na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma“ 

Grad Kastav je sudjelovao na Konferenciji „Projekti ITU mehanizma za poduzetnike, djecu i mlade u Urbanoj aglomeraciji Rijeka“  koji se ...