Početna - GOSPODARSTVO - Novi cjenik Rijeka Prometa
Foto:web

Novi cjenik Rijeka Prometa

Nove cijene parkinga u Rijeci

Četvrti i svaki slijedeći sat nije sedam nego šest kuna

U Rijeci su  od  02.ožujka promijenjene cijene parkiranja i to u  zatvorenim javnim parkiralištima u vlasništvu Rijeka Prometa.  Osim smanjenja cijene sata nakon tri sata trajanja parkiranja, donijeta je i  Odluka o mogućnosti kupnje tjedne ili mjesečne parkirne karte za osobe koje nemaju prebivalište u blizini parkirnih prostora.

Cijena mjesečne parkirne karte za  do tri vozila u  u vlasništvu ili  lizingu iznosi   500 kuna, a za svako slijedeće vozilo je cijena 650 kuna. Povoljna cijena mjesečne karte za parkiranje koja iznosi 150,00 kuna može se koristiti za parking u Ulici Milutina Barača.

Tjedna  parkirna karta stoji 170 kuna.

 Novost- mjesečne karte za obrtnike

Obrtnici koji obavljaju djelatnost na adresi  stanovanja a ne koriste povlaštene karte , mogu sada kupiti mjesečne parkirne karte za 300,00 kuna.

Osim obrtnika korisnicima parkirališta Rijeka Promet nudi i  dnevne karte po cijeni od 20,00 kuna, koje se prodaju za parkirališta u Ulici Petra Kobeka ,  Baračevoj  te  Vodovodnoj ulici.

Krizna vremena  potakla su korisnike na druge oblike prijevoza,  pa je smanjenje prometa za oko  2,5 posto u prošloj godini,  nagnalo Upravu  Rijeka Prometa da poduzme mjere za poticanje i povećanje korištenja parkinga.

Cijena parkiranja povećana je novom Odlukom jedino za garažu sportskog centra Zamet,  gdje sat parkiranja od danas stoji tri,  umjesto dosadašnjih dvije kune.

Promjene cijene nema na parkiralištu Podpinjol,  u blizini KBC-a Rijeka,  pa će unatoč brojnim pritužbama građana cijena i  dalje biti šest kuna po satu. Iako je sigurno da je za javni interes svakako važniji pristup  zdravstvenim institucijama,  za sada ipak ostaje cijena na parkiralištima uz bazen na  Kantridi  i  sportsku dvoranu Zamet duplo manja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...