Početna - IZDVOJENO - Novi kamen temeljac u Lovranu
Foto:web

Novi kamen temeljac u Lovranu

Lovran će biti bogatiji za dvije dvojne višestambene zgrade,  koje će biti  izgrađene u Omladinskoj ulici u Lovranu.

Kamen temeljac za novih 16 stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje  (POS)  jučer je položila  Anka Mrak Taritaš, ministrica  graditeljstva i prostornog uređenja, u  nazočnosti predstavnika lokalne samuprave i  Agencije za pravni promet nekretninama.

Prilikom polaganja temeljnog kamena ministrica je naglasila kako nema velikih i malenih projekata,  kako njihova pažnja mora biti jednako usmjerena na sve, te izrazila zadovoljstvo  jer će se izgradnjom stanova riješiti  stambeni problem 16 mladih obitelji u Lovranu.

Dodala je da je ovo izvrsna suradnja  države  i lokalne samouprave.

1 175 kvadrata

Planirana izgrađenost neto  stambene površine je  1 175  metara  kvadratnih.  Na toj površini će se izgraditi  četiri  dvosobna stana,  osam trosobnih i  četiri jednosobna stana.

Jedanaest stanova otkupit će Općina Lovran i dati ih u najam, a preostalih pet stanova otkupit će oni s  Liste reda prvenstva kupaca stanova POS-a po cijeni koja po kvadratu iznosi oko 1.050 eura.

Investicija je “teška” 9,4 milijuna kuna, a iznos poticajnih sredstava Republike Hrvatske je 1,7 milijuna kuna.

Zgrade na odvojku Omladinske ulice projektirala je tvrtka INO-ARH d.o.o. iz Opatije. Radove će izvoditi Novotehna d.d. iz Rijeke, a nadzor je povjeren tvrtki Jurcon Projekt d.o.o. iz Zagreba. Rok izgradnje je 380 dana.

U  Hrvatskoj je izgrađeno  5.265 POS-ovih stanova u 180 objekata u 74 jedinice lokalne samouprave. Ukupna investicija iznosi 2,5 milijarde kuna, a  za što je Hrvatska putem poticajnih sredstava uložila oko 620 milijuna kuna – istakli su predstavnici APN-a.

Možda takav projekat potakne opetovani  razvoj Lovrana, tog lijepog  gradića.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...