Početna - IZDVOJENO - Novi park za istrčavanje pasa, Rijeka
Novi park
foto: Grad Rijeka

Novi park za istrčavanje pasa, Rijeka

Na Podmurvicama je otvoren novi park za istrčavanje pasa, smješten u Ulici Plase. Riječ je o ograđenoj parkovnoj površini veličine 600m2  čiji je središnji dio parka travnat s postavljenim spravama za igru pasa, a rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama. Ovo je već treći uređeni park za istrčavanje pasa u Rijeci.

Otvorenju parka nazočio je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima te predsjednica Vijeća mjesnog odbora Podmurvice Jadranka Žikić sa suradnicima.

Ovo je treći park za kućne ljubimce u Rijeci. Park je izgrađen sredstvima komunalnog prioriteta. Sredstva za izradu idejnog rješenja, odnosno projekta, osigurana su u 2014. godini, a preostali iznos osiguran je sredstvima iz 2015. i 2016. godine. Idejno rješenje napravio je arhitekt Zdenko Novosel, a radove su izvodili Barić gradnja i Čistoća.
Park je ograđen, veličine 600m2, središnji dio parka je travnat s agiliti spravama, rubom parka je uređena pošljunčana staza s klupama. Troškovi uređenja parka iznose 242.000,00 kn.

Podsjećamo, u Ulici Petra Kobeka 2014. godine uređen je prvi park za pse na području grada Rijeke veličine 700m2. Parkovna  travnata površina ograđena je mrežastom ogradom, na ulazu su postavljena dupla vrata s predprostorom u kojem se psu skida povodnik te ga se tek tad pušta u park. U parku su postavljene klupe, kutije za vrećice za pseći izmet i parkovne košarice. Na ulaznim vratima je postavlja natpisna tabla s pravilima ponašanja namijenjena vlasnicima pasa. Na u uređenje  tog parka utrošeno je 80.000,00 kn.

Drugi park za pse veličine 600m2 na području MO Podvežica u Ulici Braće Pavlinić uređen je u 2015. godini. Park je ograđen mrežastom ogradom, a za razliku od prvog parka površina je pošljunčana i opremljena opremom kao i u prvom parku. Troškovi uređenja su iznosili 90.000,00 kn.
Trenutno je u tijeku uređenje još jednog parka za pse u Hegedušićevoj ulici. Park će biti ograđen mrežastom ogradom, veličine cca 600m2, pošljunčan, opremljen klupama, parkovnim košaricama i dvjema spravama za pse. Planirani troškovi uređenja su cca 100.000,00 kn.

U 2016. godini planirano je još uređenje parka za pse na području MO Banderovo u Ul.Mire Radune Ban. Park će biti veličine oko 600m2, planirani troškovi su oko 100.000,00kn. Sredstvima prioriteta MO Banderovo financirat će se navedeni zahvati.
Za narednu godinu su još u tijeku dogovori s Mjesnim odborima oko plana lokacija uređenja parkova za pse.

U sklopu brige za kućne ljubimce, Grad Rijeka također održava dvije plaže za pse. Plažu za pse Brajdica na Pećinama i plažu za pse na Kantridi, na dijelu plaže Igralište. Na plažama se nalaze tuševi sa slavinom i  cijevi za pranje pasa.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici ponovno u školskim klupama

Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije nastavlja sa informatičkim opismenjavanjem umirovljenika. Ovog puta radionica se održava u Gradu Kastvu koji sufinancira ...