Početna - IZDVOJENO - Novi singl i videospot Putokaza
riječki putokazi
arhiva

Novi singl i videospot Putokaza

Riječki putokazi predstavili su novi singl “(Moja mala) prijateljica” sa svog posljednjeg izvrsnog albuma “Porculan”.

Pjesma autorice Mirande Đaković, u produkciji Iztoka Turka, pisana je zanimljivim ženskim rukopisom i odiše besprijekornom vokalnom interpretacijom skupine te se čini da će svakako biti pravi dar odanim poklonicima skupine, kao i onima koji će to tek postati.

Za pjesmu je snimljen i videospot, a režijska palica povjerena je njihovom stalnom suradniku, riječkom koreografu i redatelju Žaku Valenti.

Spot je sniman na sceni Gradskog kazališta lutaka u Rijeci u stilu retro spotova s kraja ’80-ih i početka ’90-ih godina, sa začudnim stajlinzima i kostimima svojstvenim Putokazima. Članice benda, svojom mladenačkom energijom i ekspresivnom interpretacijom plijene pažnju u širokim kadrovima, a koreografske sekvence pomalo podsjećaju na reto post-punk elektro stil ’90-ih.

Putokazi ujedno najavljuju skorašnji promotivni koncert albuma “Porculan” te obljetnički, retrospektivni koncert “Vremenska kapsula br. 30”. Oba koncerta održat će se 30. srpnja na lokaciji Arheološkog parka u Rijeci.

Svakako treba spomenuti da su Putokazi ovogodišnji dobitnici glazbene nagrade Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, dobitnica je zlatne plakete “Grb grada Rijeke”, javnog priznanja Grada Rijeke za svekupno glazbeno djelovanje i postignuća, posebno u umjetničkom vodstvu i radu s Putokazima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...