Početna - IZDVOJENO - (Po)kušajmo priču počinje danas u Kastvu
(po)kušajmo priču

(Po)kušajmo priču počinje danas u Kastvu

Centralni projekt suradnje Kastafskog kulturnog leta 2014. godine i kreativno kolektiva Kombinat pokrenut je s ciljem ostvariranja participatornog umjetničkog stvaralaštva tijekom izložbenog tjedna. Cilj projekt je uključibanje lokalnog stanovništva i posjetitelja grada Kastva u samu realizaciju projekta ali i konzumaciju sadržaja po završetku izložbenog programa.

Projekt se fokusira na lokacije unutar stare jezgre grada Kastva. Kreativnim intervencijama na spomenutim lokacijama gradski se prostor reaktivira, a otvorenim pozivom na igru se otvara mogućnost za nova, buduća upisivanja u prostor grada. Ovakvim izložbenim programom koji izlazi na ulice grada, pozivaju se svi prisutni na stvaralačku igru koja ispituje i otkriva nove, naizgled prikrivene mogućnosti.

Različite intervencije u staroj jezgri grada Kastva bazirat će se na povijesno-kulturološkom istraživanju lokalnih kastavskih priča i legendi. Rezultat ove aktivnosti je izgradnja mreže alternativnih priča o kastavskim povijestima.

Za vrijeme trajanja projekta, ali i po njegovom završetku, posredno će se mapirati grad Kastav, koji ujedno i postaje centar umjetničko-intervencijskih praksi regionalne kreativne industrije i različitih medija koje ista koristi (fotografija, ilustracija, dizajn, video i audio segment).

Projekt (Po)kušajmo Priču biti će otvoren od 30. lipnja 2014. do 4. srpnja 2014. godine, ulaz je slobodan.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...