Početna - IZDVOJENO - Otvaranje “Riječkih ljetnih noći”
riječke ljetne noći
foto: mojarijeka.hr

Otvaranje “Riječkih ljetnih noći”

U utorak, 1. srpnja bit će svečano otvoren, po jedanaesti put, festival Riječke ljetne noći, a prigoda je to za koju je planirano nekoliko različitih programa. Nakon otvaranja izložbe Voljena Grbca u atriju HNK Ivana pl. Zajca u 20.30 sati, na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 21.30 sati održat će se svečanost otvaranja Riječkih ljetnih noći uz spektakularni ulični performans.

Na Trgu 128. brigade HV-a s početkom u 21.30 sati, uslijediti već tradicionalno obtaćanje intendantice HNK Ivana pl. Zajca Nade Matošević Orešković i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela publici, koji će jedanaeste Riječke ljetne noći proglasiti i službeno otvorenim, uz podizanje festivalske zastave.

Nakon toga, također na Trgu 128. brigade, slijedi spektakularni ulični performans “Genesis” u izvedbi Teatra “A” iz Poljske. Spektakl se, prateći razvoj čovjeka, na vrlo atraktivan način dotiče nekih važnih pitanja, približavajući se totalnom kazalištu. Predstava se temelji na prvih devet poglavlja Knjige Postanka, arhetipskog teksta koji je imao ključnu ulogu u razvoju europske misli, a pod utjecajem je literarne, glazbene, umjetničke i filozofske vizije istaknutih europskih umjetnika i učenjaka.

Svečano otvorenje pratit će, kao i prošle godine, zanimljiv niz događanja na gradskom Korzu i okolnim trgovima i ulicama koji će već od 20.00 sati nadalje postati svojevrsnom pozornicom i ugostiti razne izvođače.

Raspored događanja na dan otvaranja festivala Riječke ljetne noći 2014.:

  • od 20.00 do 21.00 sat – na štulama preko Korza i ulice Ante Starčevića, cirkusko glazbeni program
  • od 20.15 do 21.00 sati – ispred ulaza u Središnji odjel Gradske knjižnice Rijeka, nastup Plesne grupe “Flame”
  • od 20.15 do 21.15 sati – Korzo 33a, nastup žonglerske skupine “Red Rays”
  • od 20.30 do 21.20 sati – ispred zgrade Grada Rijeke
  • 20.30 sati – Atrij HNK Ivana pl. Zajca Rijeka – otvorenje izložbe fotografija i promocija fotomonografije
  • 21.30 sati – Korzo (Trg 128. brigade HV) – svečani govori i podizanje festivalske zastave

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...