Početna - IZDVOJENO - Novo gradsko groblje na Kastvu
Foto: web

Novo gradsko groblje na Kastvu

 

Gradsko vijeće Grada Kastva usvojilo je Detaljni plan uređenja novog gradskog groblja koji je izradila tvrtka Plan 21. Prema Planu na sjevernoj strani nalazila bi se crkva i župni dom, a na južnom dijelu planirani su mrtvačnica, prostor za ispraćaj te servisni komunalni dio. Izgradnja grobnih polja planirana je u pet faza, a u skladu s razvojnim potrebama. Prateće usluge, odnosno cvjećarne i prodavaonice svijeća i opreme, planiraju se blizu ulaza u groblje. Usto, na groblju će biti dovoljno prostora za izgradnju zatvorenog odlagališta za organski i kruti otpad te parkirališta, a svi će prostori biti dostupni osobama s invaliditetom.

Izgradnja novog groblja postala je moguća sporazumom o zamjeni zemljišta između Riječke nadbiskupije, Župe sv. Jelene Križarice i Grada Kastva, potpisanom 2011. godine. Prema sporazumu, crkva je Gradu ustupila 27.000 m2 za novo groblje, a Grad se obvezao osigurati Nadbiskupiji građevnu parcelu površine oko 4.500 m2 u Rešetarima na kojoj bi se trebali graditi crkva, župni dvor te stambeni objekti.

Novo groblje trebalo bi biti izgrađeno na Ćikovu, u istočnom dijelu Kastva na granici s Viškovom. Groblje bi se  prostiralo  na površini od 6,3 hektara i trebalo bi zadovoljiti potrebe za sljedećih sto godina.

 

 

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...