Početna - IZDVOJENO - Novo ime autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo je Goranka
web

Novo ime autoceste A6 Rijeka-Bosiljevo je Goranka

Prema rezultatima jednomjesečne ankete građani su autocesti A6 Rijeka – Bosiljevo dali ime Goranka. Predstojnik Središnjeg ureda HNS-a Žarko Stilin otkrio je ovaj podatak na  konferenciji za medije.

„Želja nam je bila uključiti naše građane u cijelu priču i dati im mogućnost da sami odlučuju o stvarima koje su njima važne. Smatramo da stanovnici naše Županije ovime zaista sudjeluju u pisanju povijesti“, kazao je Stilin.

O imenu je odlučeno putem ankete preko Facebooka, a vidjelo ju je više od 60 000 korisnika, a osim anketiranja putem Facebooka glasati se moglo i putem kupona iz Novog lista, a kupone je ispunilo 428 čitatelja.

Ime Goranka odnijelo je pobjedu i na Facebooku i kroz ispunjavanje kupona dok je drugoplasirano ime bilo Primorka, a Fiumanka je treća.

Od 2. travnja do 23. travnja 2015. godine građani biraju ime za autocestu A7 (Rupa-Križišće), između ponuđenih imena Primorka, Kvarnerina i Fiumanka.

Ime Zračne luke Rijeka birat će se u periodu od 24. travnja do 14. svibnja 2015. godine i to između imena Fiorello La Guardia, Fran Krsto Frankopan i Andrija Ljudevit Adamić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...