Početna - IZDVOJENO - Svečano otvorenje FEN-a uz predstavu Crveno
web

Svečano otvorenje FEN-a uz predstavu Crveno

Sutra u opatijskom hotelu Imperial s početkom u 20:00 sati otvara se FEN uz predstavu Johna Logana “Crveno”.

Predstava “Crveno”, nastala je prema tekstu pisca i scenarista Johna Logana, dvaput nominiranog za filmsku nagradu Oskar (Gladijator, Avijatičar, Skyfall). Temeljena je na istinitom događaju, znamenitoj narudžbi serije murala, velikog američkog slikara Marka Rothka za potrebe restorana na “krovu svijeta” Four Seasons, u zgradi Seagram, u New Yorku. Mark Rothko (1903.-1970.) bio je jedan od izvornih apstraktnih ekspresionista koji su se pojavili u New Yorku nakon Drugog svjetskog rata. Njegovi rani radovi orijentirani su društvenim temama, sadrže prizvuk ekspresionizma i nadrealizma, dok njegovo zrelo slikarstvo naglašava korištenje čiste boje, ono po čemu će u svojoj umjetničkoj karijeri postati i ostati prepoznatljiv. U današnje vrijeme njegove slike dostižu višemilijunske iznose na aukcijama.

Ova je drama kritika potrošačkog društva i vrhunska intelektualna rasprava o stvaranju, o dvojbama, sumnjama o umjetnosti u vremenu i prostoru nastajanja, o prijateljstvu.

Teatar EXIT nezavisno je kazalište osnovano 1994. godine s ciljem proširivanja kulturne ponude u Zagrebu, Hrvatskoj i inozemstvu. Teatar EXIT se u dvadeset godina postojanja pozicionirao kao teatar promjena, nemirenja s postojećim, teatar kojem je kvaliteta predstava na prvome mjestu. Kazalište koje je do sada svojim programima i visokoprofesionalnim pristupom radu pripomoglo u repozicioniranju nezavisnog sektora unutar društva te podiglo standarde ukupne kazališne ponude unutar regije. Kazalište koje se prvenstveno bavi bitnim socijalnim temama pozivajući na razmišljanje i postavljajući brojna pitanja po kojima možete ‘kopati’ još dugo nakon gašenja reflektora. Provokativno, inovativno, britko, visoko estetizirano kazalište koje u središte svoga stvaralaštva postavlja glumačko umijeće. Do danas su njihove predstave nagrađene s preko sto pedeset nagrada i nominacija za najbolje predstave, najbolje glumce, režije… Godine 1996. i 2009. nagrađeni su i posebnim priznanjem, Nagradom Grada Zagreba za izuzetan doprinos kazališnom i kulturnom životu grada.

Cijena ulaznice: 40,00 kn
Paket ulaznica (3 različite predstave): 30,00 kn

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...